Daugavpils pilsētas glābšanas dienests aicina atpūtniekus būt uzmanīgiem uz ūdens un pieskatīt bērnus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, liels cilvēku skaits atpūšas pie ūdenskrātuvēm, un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests diemžēl arvien biežāk ziņo par noslīkušajiem.

Daugavpils pilsētas glābšanas dienesta vadītājs Roberts Ruža pastāstīja portālam Gorod.lv, ka galvenais dienesta postenis atrodas Stropu ezera peldvietā, kur parasti ir ļoti daudz atpūtnieku. Šeit strādā 2 ūdenslīdēji, medmāsa, motorists un motorists-glābējs, kuri nodrošina atpūtnieku drošību.

Glābēju rīcībā ir kuteris un laiva: dienas laikā dienesta darbinieki ar laivu kontrolē situāciju uz ūdens un krastā, savukārt kuteri izmanto nepieciešamības gadījumā. Glābēji strādā no plkst.9:00 līdz 21:00 vai 22:00, atkarībā no laikapstākļiem un atpūtnieku skaita. Visaktīvākais laiks esot pēcpusdiena un vakars, kad uz pludmali bieži ierodas sportisti un bērnu nometņu dalībnieki.

R.Ruža paziņoja, ka pērn Daugavpils pilsētas glābšanas dienesta teritorijā nelaimes gadījumu nebija. Statistikas dati liecina, ka parasti trešdaļa noslīkušo ir bērni. Šajā sakarā tiek ieteikts, atrodoties pie ūdens, īpašu uzmanību pievērst bērnu drošībai, Stropu ezera peldvietā bērniem ir paredzēta sava peldēšanas vieta, kas ir norobežota un atrodas glābšanas stacijas tuvumā. Šeit bērnus pieskata ne tikai vecāki, bet arī Glābšanas dienesta darbinieki, tādēļ R.Ruža aicina atpūtniekus ar bērniem izvēlēties drošu peldvietu.

Vēl viena Glābšanas dienesta darbinieku dislokācijas vieta – Daugavas krasts, kur, izņemot administrāciju, atrodas ūdenslīdēju brigāde, kura nepieciešamības gadījumā palīdz arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Daugavpils pilsētas glābšanas dienests atgādina, ka, ja esat pārkarsis saulē, ūdenī ejiet lēnām, lai nebūtu strauja ķermeņa temperatūras maiņa, kas var izraisīt muskuļu krampjus vai sirdsdarbības un asinsrites traucējumus. Karstumā jebkuram cilvēkam, arī jaunam un spēcīgam, var kļūt slikti, tādēļ nepārvērtējiet savus spēkus, zvejniekiem nav ieteicams lēkt ūdenī no laivas, atzīmēja R.Ruža.  

Jāatzīmē, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji šogad pirmajā pusgadā no ūdenskrātuvēm ir izvilkuši 51 noslīkušu cilvēku, tajā skaitā gandrīz puse – 26 no tiem atrasti tieši jūnijā, kas ir lielākais skaits jūnijā pēdējo 5 gadu laikā.


Написать комментарий