Daugavpils pārstāvji ieguvuši divas Vispārējo dziesmu un deju svētku Lielās balvas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska paziņoja portālam Gorod.lv, ka mūsu pilsētas kolektīvi ļoti labi uzstājas Vispārējos dziesmu un deju svētkos, kuri no 30.jūnija līdz 7.jūlijam norisinās Rīgā.

Jau vēstīts, ka vērienīgajos svētkos piedalās 29 mākslinieciski kolektīvi, vairāk nekā 800 cilvēki no Daugavpils. E.Kleščinska atzīmēja, ka visi pieteiktie dalībnieki devās uz galvaspilsētu, dzīvošanas un ēdināšanas apstākļi esot labi, starpgadījumi ar Daugavpils pārstāvjiem nav notikuši.

Patlaban koncerti-sacensības jau noslēgušās, notiek gatavošanās noslēguma pasākumiem. Vakar, 3.jūlijā, notikušie pasākumi bija veltīti Mazākumtautību dienai: pasākumos Rīgā piedalījās arī Daugavpils kultūras biedrības.

Daugavpilī ar balvām atgriezās vīriešu koris „Forte”, kas savā grupā ieņēma 2.vietu, un LKC deju kolektīvs „Saime”, kas ieguva 3.vietu. E.Kleščinska atzīmēja, ka ļoti labi sevi parādīja arī koris „Daugava”, kas iekļuva labāko koru desmitniekā un esošajā lielas konkurences situācijā tas esot ļoti labs rādītājs.

Starptautiskas žūrijas locekļi augsti novērtēja kolektīvu profesionalitāti. Kultūras pārvaldes vadītāja atzīmēja, ka visi mūsu pilsētas kolektīvi uzstājās labi.

Jāatzīmē, ka 7.jūlijā noslēguma koncertā Mežaparkā piedalīsies visi Daugavpili pārstāvošie kori, arī deju lielkoncertā stadionā „Daugava” uzstāsies mūsu pilsētas deju kolektīvi, piemēram, „Saime” un jauniešu deju kolektīvs „Laismiņa”.


Написать комментарий