Vistas kājas ar adžiku

foto: forum.kulina.ru
foto: forum.kulina.ru

Vistas un arī adžikas garša laika gaitā ir krietni mainījusies, tomēr vismaz nojausma par to paliek. Piedāvājam ēdienu, ko var pagatavot vienkārši un ātri, nezaudējot tā lieliskās garšas nianses.

Sastāvdaļas:

  • 4 vistas kājas, ar šķiņķi
  • 4 mazas ķiploka daiviņas, rupji sagrieztas
  • 4 tējk. adžikas pastas
  • 4 tējk. ķimeņu
  • svaigi malti pipari

Pagatavošana:

  • Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Krāsnī liec cepamo pannu, lai sildās.
  • Noplēs 4 folijas gabalus, tik lielus, lai katrā, kārtīgi aizlokot, vari ielikt pa vienai vistas kājai.
  • Katrā folijā pa vidu, kur liksi vistas kāju, liec ķiploku, nedaudz sāls, piparus un pusi ķimeņu. Pa virsu liec vistas kājas.
  • Katrai vistas kājai zem ādas virspusē iesmērē adžiku, cik daudz vien vari, un, ja paliek pāri, tad ar to apzied visu kāju. Liec sagatavotajā folijā uz sakapātajiem ķiplokiem. Pārber ar ķimenēm.
  • Aizloki katru foliju ciet, lai nekur nepaliktu neviena atvērta vieta.
  • Liec visas četras folijas uz cepamās pannas un cep krāsns vidējā nodalījumā 50 minūtes.
  • Izņem ārā un pasniedz vai nu uz šķīvja ar visu foliju, vai arī pirms pasniegšanas kājas izņem ārā.

Написать комментарий