Latviešu kultūras centrā noslēdzās starptautiskais projekts „Daugavpils – Vitebska”

foto: wikimapia.org
foto: wikimapia.org

18 mēnešu garumā Latviešu kultūras centrs piedalījās projektā, kur iesaistījās  Latvija, Baltkrievija un Lietuva: „Daugavpils – Vitebska: sadarbības attīstība kultūras jomā”, un 28.jūnijā noslēdzās šis projekts.

Sandra Maskaļova, projekta vadītāja, portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Latviešu kultūras centrs pirmo reizi iesaistījās tāda veida projektā, projektā sasniegtie rezultāti priecē gan Latviešu kultūras centra dalībniekus, gan viņu kolēģus no Vitebskas, jo Daugavpils un Vitebskas iedzīvotāji projekta ietvaros varēja piedalīties rīkotajos pasākumos.

Atgādinām, ka projekta ietvaros notika daudzi pasākumi: Vienības namā bija izremontēta Baltā zāle un telpa ceturtajā stāvā, Vitebskā veica skatuves rekonstrukciju. Notika dažāda veida kultūras pasākumi, kolektīvu apmaiņa, meistarklases, abu pilsētu kolektīviem bija iegādāti jaunie kostīmi un instrumenti. Daugavpils budžets projektā bija 186 894 eiro, Vitebskas – 109 000 eiro.

Vakar visa komandā kopā ar kolēģiem no Vitebskas prezentēja izremontētās telpas, bija rīkota ekskursija, muzikanti sniedza dažus priekšnesumus uz jauniem instrumentiem. Jaunos kostīmus prezentēja arī kolektīvs „Svatra” un deju kolektīvs „Pienupīte”.

Pateicības vārdi pasākuma laikā bija izteikti centra direktorei Regīnai Osmanei, projekta vadītājai Sandra Maskaļovai, Daugavpils domes kultūras pārvaldes vadītājai Eleonorai Kleščinskai, Lolitai Čepurnei, finanšu menedžerim, Vitebskas kultūras centra direktora vietniecei Jeļenai Serebrjakovai, projekta koordinatorei Viktorijai Španai un visiem, kuri palīdzēja īstenot projektā izvirzīto mērķi.

Atzīmēsim, ka projekta norises laikā dalībnieki nāca pie secinājuma, ka sadraudzību jāattīsta arī pēc projekta noslēgšanas.

„Projekta laikā visi izvirzītie uzdevumi bija sasniegti, un tas kalpo par stimulu attīstīties tālāk, jo mums ir vairākas idejas. Mēs gribētu veikt remontu arī Vienības nama iekšējā pagalmā, mūsu akordeonistiem ir nepieciešami jaunie instrumenti,” pastāstīja S.Maskaleva.


Написать комментарий