Ārmstrongs: «Uzvarēt “Tour de France” bez dopinga nav iespējams”

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Bijušais riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs, kurš septiņas reizes triumfējis daudzdienu velobraucienā "Tour de France", taču dopinga lietošanas dēļ no visiem tituliem šķīries, neilgi pirms jubilejas (100.) Francijas velobrauciena paziņojis, ka bez aizliegto vielu lietošanas velotūri uzvarēt nav iespējams.

"Uzvarēt "Tour de France" bez dopinga ir neiespējami. Šīs sacensības ir īsts izturības pārbaudījums, bet lielāko nozīmi šeit spēlē skābekļa daudzums uzturā. Piemēram, EPO īpaši nepalīdzēs 100 metru skrējējam uzvarēt, bet 10 000 metros šī preparāta lietošanai būs izšķiroša nozīme. Tas ir acīmredzami," sacīja Ārmstrongs.

"Es neizgudroju dopingu un ar manu aiziešanu tas neizzudīs," piebilda amerikānis. "Es vienkārši biju daļa no sistēmas..."
"UCI [Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības] vadītājs Pets Makveids var runāt ko vien grib. Pēc mana gadījuma viņa [uzticības] kredīts cīņā pret dopingu sasniedzis nereālus apmērus. Bet, kamēr viņš paliks virsotnē, nekas nemainīsies. Viņš nav ieinteresēts, lai cilvēki teiktu patiesību, jo tā daudzos radīs šoka stāvokli. Tāpēc vienmēr esmu baidījies no policijas vai robežkontroles, bet ne no dopinga testiem," atzina Ārmstrongs.

100. daudzdienu velobrauciens "Tour de France" sāksies 29.jūnijā. Tajā piedalīsies arī Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv komandu "Katusha".


Написать комментарий