Daugavpils pašvaldība no valsts pavasara plūdu radīto zaudējumu kompensāciju izmaksāšanai saņēma četrus tūkstošus latus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas datiem, 25.jūnijā valdība izdalīja 10 pašvaldībām finansiālos līdzekļus kompensāciju izmaksāšanai par pavasara plūdu radītiem zaudējumiem. Tā Daugavpils novada dome saņēma 4058 latus.

Gorod.lv jau bija ziņots, ka Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika atzīmēja, ka no pavasara plūdiem cieta 700 mājas, 122 dzīvojamās mājas bija izolētas no civilizācijas. Neskatoties uz to, kompensācijas sākot no 261,5 latiem līdz 1090, 00 latiem saņēma tikai 18 novada iedzīvotāji.

Atgādinām, ka kompensācijas šogad izmaksāja atkarībā no postījuma sekām. Ja dzīvojamā māja bija applūdināta līdz pirmā stāva grīdas līmenim, tad izmaksāja 5 latus par vienu kvadrātmetru, ja māja bija applūdināta augstāk par pirmā stāva grīdas līmeni, tad izmaksāja 10 latus par vienu kvadrātmetru, toties pabalsta kopēja summa nevarēja pārsniegt 600 latu vērtību. Ja plūdi nodarīja nopietnus zaudējumus mājas saimniecībai, tad izmaksāja kompensācijas 20 latu vērtībā par vienu kvadrātmetru, kopējā vērtība nevarēja pārsniegt 1200 latus.

Atzīmēsim, ka kopumā 10 pašvaldības izmaksāja kompensācijas iedzīvotājiem 99 831 lata vērtībā, valsts sedza tikai pusi no izmaksāto kompensāciju kopsummas.


Написать комментарий