Daugavpilī norisinājās konference, kuras mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Portālā Gorod.lv jau bija ziņots, ka projekta mērķis ir izveidot ilgtspējīgu sadarbību, kuras rezultātā samazinātu bezdarba līmeni Vācijā, Austrijā, Spānijā, Zviedrijā, Horvātijā, Itālijā un Latvijā jauniešu vidū.

Latvijā un Daugavpils novadā no 3.-6.jūnijām notika otrais projekta pasākums, kurā piedalījās 33 uzņēmēji no ārzemēm un 37 – no Latvijas.

Daina Kriviņa, Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta vadītāja, pastāstīja, ka starptautiskās sadarbības svarīgākais mērķis ir rast praksi, lai nodarbināt jauniešus valstī un saprast, kā efektīvi praksi pielietot savā valstī. Daugavpils novada dome savā prezentācijā lika uzsvaru uz jauniešu integrāciju darba tirgū, sociālajā dzīvē, jauniešu uzņēmējdarbībā un nodarbinātības projektos pašvaldībās.

Konference sākās tieši no Daugavpils novada domes sniegtās prezentācijas, jo ārzemju kolēģi viesojās mūsu pilsētā pirmo reizi. Pēc tam konferences dalībniekiem bija iespēja atsaukt atmiņā projekta norisi, noskatoties Vācijas uzņēmēju sniegto prezentāciju.
D. Kriviņa atzīmēja, ka projekta ietvaros dalībnieki apsprieda katrā reģionā esošās problēmas gan sociālajā, gan nodarbinātības, gan izglītības sistēmā. Pēc tam notika diskusijas, darbs grupās, darba beigās bija piedāvāti vairāki varianti esošo problēmu risināšanai.
Viens no projekta uzdevumiem ir metodoloģiskā materiāla izstrāde, kur būs iekļauti veiksmīgie piemēri nodarbinātības veicināšanai reģionos. Lielu ieguvumu deva konferences laikā veiktās praktiskās nodarbības.

Projekta dalībnieki no Latvijas novērtēja cik svarīga loma nodarbinātības jautājumā ir uzņēmējdarbības aparātam, ja tas sadarbojas ar augstākās izglītības iestādēm, ir ļoti svarīgi pasniegt uzņēmējdarbības pamatus skolā, lai rastos jaunas darba vietas, jebkuram brīvprātīgam darbam jābūt saistītam ar kāda amata apmācību. Konsultantiem jāņem piemēru  no tādām valstīm ka Zviedrija, Vācija.
Kopumā konferences dalībnieki novērtēja konferences organizāciju augstā līmenī. Dalībnieki atzīmēja, ka konference norisinājās siltā, draudzīgā atmosfērā. Atzīmēsim to, ka nākamais pasākums projekta ietvaros norisināsies šī gada oktobrī, šoreiz projekta dalībnieki pulcēsies Itālijā, Emīlijā.


Написать комментарий