Daugavpils novada kultūras centrs aicina visus uz izrādi „Skroderdienas Silmačos. Millenium”

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Portālam Gorod.lv Elza Timšāne, Daugavpils novada domes Informācijas un sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste, pastāstīja, ka šonedēļ 26.jūnijā plkst. 18.30 Daugavpils novada kultūras centrā (Dobeles ielā 30) notiks izrāde "Skroderdienas Silmačos.

Millenium", Teātra trupas "Trešais variants" izpildījumā, tā iestudēta pēc R. Blaumaņa lugas "Skroderdienas Silmačos" motīviem.
E.Timšāne pastāstīja, ka iestudējums ir režisoru Intas Uškānes un Viestura Renča kopdarbs, kas izpelnījies Latvijas amatierteātru skates "Gada izrāde 2012” balvu, sakarā ar to 2013.gada 2.jūlijā XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētku ietvaros tiks rādīta izrāde Vērmanes dārzā, Rīgā.

Viesturs Rencis atzīmēja, ka Blaumanim nav laika robežu. Gadsimti netraucē. „Mēs baidāmies dzīvot, baidāmies mīlēt, baidāmies vienkārši būt. Bet esība ir mūsu spēks. Gadsimti iet, taču mēs esam tādi, kādi esam... cilvēki."

Savukārt Inta Uškāne stāsta, ka izrāde ir uzdrīkstēšanās. „Mēs mēģinām lauzt steriotipus par "Skroderdienām". Izlasot klasisko Blaumaņa darbu, radās mūsu stāsts (trešais variants) ar mūsdienu cilvēka emocijām un pieredzi."

Izrāde ir emocijām bagāta tajā kliedz, kaujas, spridzina, kāds mēģina arī smēķēt! Tāpēc izrādi rekomendē skatīties personām, kuras ir vecākas par 16 gadiem, ieejas maksa 1 lats.


Написать комментарий