Teātra trupa „Trešais variants” aicina uz klasiskās izrādes mūsdienu interpretāciju: ar alu, sieru un kautiņiem

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Trešdien, 26.jūlijā, Daugavpils novada Kultūras centrā Teātra trupa „Trešais variants” aicina uz izrādi „Skroderdienas Silmačos. Millenium”, kas iestudēta pēc R. Blaumaņa lugas „Skroderdienas Silmačos” motīviem.

Pēc iestudējuma režisoru Intas Uškānes un Viestura Renča domām, latviešu literatūras klasiķim Rūdolfam Blaumanim nav laika robežu, viņa aprakstītās problēmas ir mūžīgās – dzīve un nāve, mīlestība un naids, labais un ļaunais. Gadsimti mainās, bet cilvēkus uztrauc viens un tas pats.

Inta Uškāne stāsta: „Izrāde ir mūsu uzdrīkstēšanās. Mēs mēģinām lauzt steriotipus par „Skroderdienām”. Izlasot klasisko Blaumaņa darbu, radās mūsu stāsts (trešais variants) ar mūsdienu cilvēka emocijām un pieredzi.”

Jāatzīmē, ka režisoru kopdarbs izpelnījies Latvijas amatierteātru skates žūrijas atzinību un 2.jūlijā XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētku ietvaros tiks rādīts Vērmanes dārzā, Rīgā.

Iestudējuma „Skroderdienas Silmačos. Millenium” režisori paziņoja, ka izrāde domāta skatītājiem, kuri ir vecāki par 16 gadiem, jo tās laikā aktieri dzers alu, ēdīs sieru, kliegs, kausies, arī smēķēs.

Ar sieru cienās arī skatītājus. Tādēļ esiet laipni aicināti uz izrādi, kas notiks 26.jūlijā plkst.18:30. Ieejas biļete maksā 1 latu.
 


Написать комментарий