Sešas vāveres nejauši sasējušās ar astēm

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Par visai neparastu gadījumu ziņo Kanādas mediji – Redžainas pilsētas veterinārārsti nākuši palīgā sešām vāverītēm, kuras bija sasējušās kopā ar astēm.

Klīnikā vāverēm injicētas nomierinošas zāles, bet tad ārsti apcirpuši astes tajās vietās, kur tās bija visvairāk sapiņķerējušās. Visa glābšanas procedūra ilgusi 20 minūtes. Pēc ārstu vārdiem, vāverēm esot ļoti paveicies, ka astes nevajadzēja amputēt.

Pēc operācijas dzīvnieki vairākas stundas pavadījuši mediķu uzraudzībā - viņas dzirdītas ar ūdeni un antibiotikām, lai novērstu infekciju. Pēc tam vāveres palaistas viņu ierastajā dzīves vidē.

Ārsti pieļauj, ka, visticamāk, vāveres salipušas ar sveķiem. Viņas dzīvojušas vienā ligzdā, kur viņām uz kažokiem pilējuši sveķi. Tad sveķi sākuši sakalst, bet astes sajaukušās un salipušas.

Veterināri atzinuši, ka nekad mūžā neko tamlīdzīgu nebija darījuši, un izteikuši pateicību kādam vietējam iedzīvotājam, kurš vāveres pamanījis un aiznesis tās ārstiem. Savādāk dzīvnieciņi, visdrīzāk, būtu gājuši bojā.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий