S.Mihailovs: „Autobusu parka” autobusu vadītāju pamatdaļai jau ir ES direktīvai atbilstoša kategorija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

PSIA „Daugavpils autobusu parka” vadītājs Sergejs Mihailovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka autobusu vadītāju pamatdaļa jau esot saņēmusi 95.koda profesionālo kategoriju, kurai saskaņā ar ES direktīvas prasībām jābūt katram autobusu vadītājam, tostarp profesionāļiem ar lielu stāžu.

Jaunās ES prasības tiek ieviestas, lai paaugstinātu šofera profesijas prestižu, papildinātu ar komercpārvadājumiem nodarbojušos autobusu vadītāju zināšanas. Tādējādi līdz septembrim autobusu vadītājiem, kuri nodarbojas ar komercpārvadājumiem un nav saņēmuši 95.koda profesionālo kategoriju, jāpabeidz 35 stundu teorētiskie kursi.

S.Mihailovs paskaidroja, ka minētā direktīva tika pieņemta pirms 5 gadiem, tādēļ tikai „Autobusu parka” autobusu vadītāju ceturtajai daļai (kopējais autobusu vadītāju skaits – 225) neesot 95.koda kategorijas, un tuvākajā laikā viņi apmeklēs kursus, kurus varēs iziet arī mūsu pilsētā.

Kvalifikācijas paaugstināšanas kursus darbinieki apmaksās paši, to cena – ap 50 latiem. „Autobusu parka” vadītājs atzīmēja, ka kursu ietvaros tiks lasītas noderīgas lekcijas, izņemot informāciju par darba un atpūtas režīma ievērošanu, tiks stāstīts arī par rīcību neparedzētos gadījumos.

Pēc S.Mihailova vārdiem, direktīvas ievērošana „Daugavpils autobusu parkam” nesagādās problēmas, papildfinansējums nebūšot nepieciešams.
 


Написать комментарий