Notika pirmā jaunievēlētās Ludzas novada domes sēde

foto: Ludzas novada pašvaldība
foto: Ludzas novada pašvaldība

18. jūnija rītā Ludzas novada vēlēšanu komisija aicināja 15 ievēlētos deputātus uz pirmo Ludzas novada domes sēdi. Sapulci vadīja Ludzas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Diāna Golubeva.

Jaunās domes sasaukuma pirmajā sēdē galvenais jautājums bija priekšsēdētāja vēlēšanas. Šim amatam tika izvirzītas divas kandidatūras: Alīna Gendele („Latgales partija”) un Jevgenija Kušča (PPA „Saskaņas centrs”). Ar 11 balsīm „par” Ludzas novada domes vadība arī uz turpmākajiem četriem gadiem uzticēta līdzšinējai domes priekšsēdētājai Alīnai Gendelei.

Uzrunājot deputātus un klātesošos, atkal ievēlētā domes priekšsēdētāja A. Gendele pateicās par uzticību, norādot, ka arī turpmākajā darbā uzklausīs visu deputātu viedokļus, novēlēja strādāt kā vienotai komandai Ludzas novada izaugsmei. Turpmāko sapulces gaitu vadīja gan domes priekšsēdētāja, gan vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja.

A. Gendele piedāvāja papildināt sēdes darba kārtību, izskatot jautājumu par domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu. Vietnieka amatam tika izvirzītas divas kandidatūras: Edgars Mekšs („Zaļo un zemnieku savienība”) un Voldemārs Dibaņins (PPA „Saskaņas centrs”). Ar balsu vairākumu par Ludzas novada domes priekšsēdētājas vietnieku tika ievēlēts Edgars Mekšs.

Pēc domes priekšsēdētājas ierosinājuma deputāti pieņēma lēmumu noteikt, ka Ludzas novada domes priekšsēdētājam ir divi vietnieki. Ar balsu vairākumu (11 „par” un 4 „pret”) par priekšsēdētājas vietnieku attīstības jautājumos tika ievēlēts Aivars Meikšāns („Latgales partija”).

Pirmajā domes sēdē tika apstiprināti arī pastāvīgo komiteju sastāvi.  Kā nosaka pašvaldības nolikums, Finanšu pastāvīgo komiteju vadīs domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, un tajā strādās Lolita Greitāne un Svetlana Rjutkinena no „Latgales partijas”, Juris Atstupens („Zaļo un zemnieku savienība”) un Jevgenija Kušča (PPA „Saskaņas centrs”). Teritoriālajā un attīstības komitejā darbosies Aivars Meikšāns, Jānis Ivulāns, Andrejs Andrejevs (visi trīs pārstāv „Latgales partiju”), Andris Valeinis („Zaļo un zemnieku savienība”) un Voldemārs Dibaņins no PPA „Saskaņas centrs”. Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā strādās deputāti: Edgars Mekšs („Zaļo un zemnieku savienība”), Eleonora Obrumāne un Regīna Vorobjova no „Latgales partijas”, Olga Petrova un Igors Lapšovs no PPA „Saskaņas centrs”.


Написать комментарий