Piepelnīšanās nolūkos Latvijas institūts tirgos reklāmas laukumus savos informatīvajos materiālos

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ņemot vērā par Latvijas valsts tēla veidošanu atbildīgā Latvijas Institūta ierobežoto finansējumu, turpmāk institūts varēs uzņēmējiem piedāvāt iespēju izvietot reklāmas institūta sagatavotajos informatīvajos materiālos.

Saskaņā ar cenrādi, kuru otrdien apstiprināja valdība, maksa par reklāmas izvietošanu Latvijas Institūta sagatavotajās brošūrās būs no 343,66 latiem līdz pat 1925 latiem. Reklāmas laukumu cenas būs atkarīgas gan no to izmēra, gan no tā, kurā brošūras lappusē reklāma publicēta.

Cenas par reklāmas laukumu Latvijas Institūta izdotajās grāmatās būs no 768,74 latiem līdz pat 1879,14 latiem, bet faktu lapās izvietotie reklāmas laukumi maksās no 287,50 latiem līdz 1150 latiem.

Savukārt komersantiem, kuri kāros savu reklāmu izvietot uz Latvijas Institūta sagatavoto videomateriālu vāciņiem, jārēķinās, ka šāds pakalpojums maksās 9037,50 latus.

Līdz šim iespēja reklamēties Latvijas Institūta sagatavotajos informatīvajos materiālos komersantiem netika piedāvāta, savukārt pašus informatīvos materiālus par Latviju privātpersonām bija jāpērk, kamēr valsts un pašvaldību institūcijas tos varēja saņemt bez maksas.

Turklāt pēdējos gados par maksu pārdoto informatīvo materiālu skaits ievērojami sarucis, jo samazinājies arī institūta piedāvāto materiālu klāsts un privātpersonas labprātāk izmanto elektroniskos pakalpojumus, kas Latvijas Institūta mājaslapā pieejami bez maksas. Tā rezultātā, piemēram, pērn institūta ieņēmumi par informatīvajiem materiāliem tikai nedaudz pārsniedza 142 latus.

Tirgojot reklāmas laukumus institūta sagatavotajos informatīvajos materiālos, plānots vismaz daļēji atrisināt arī problēmas ar finansējuma piesaisti konkrētu materiālu izstrādei, proti, daļu no ar materiālu sagatavošanu saistītajām izmaksām varētu segt reklāmdevēji.


Написать комментарий