Keita Midltone izvēlējusies gaidāmo dzemdību veidu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kembridžas hercogiene Keita Midlotne jūlija vidū gaidāmo mazuli plāno laist pasaulē, izmantojot hipnozi, lai cīnītos ar dzemdību sāpēm, vēstī "Daily Mail".

Tā dēvēto "hipnodzemdību" piekritēji uzskata, ka, šādi dzemdējot, sievietes izmanto sava prāta spēku, lai kontrolētu dzemdību procesu, kā arī apgūtu tehniku, kā veicināt sāpes mazinošā hormona oksitocīna izstrādāšanos, kas, savukārt stimulē dzemdes darbību.

Tāpat sievietes, kas izmanto šādu dzemdību veidu, var lietot arī papildu anestēzijas līdzekļus, piemēram, epidurālo anestēziju, tomēr tas visbiežāk nav nepieciešams, uzsvēruši speciālisti.

Midltone, gatavojoties dzemdībām, ir apsvērusi visdažādākos to veidus, par pievilcīgākajām atzīstot hipnodzemdības, un, lai tām pienācīgi sagatavotos, hercogiene ievāc ne tikai izglītojošu informāciju, bet arī klausās audio ierakstus, kas rada noteiktu prāta stāvokli.

Būtiski, ka hipnodzemdībās liela nozīme piešķirta arī tēva dalībai, kas ir samērā neierasts dzemdību modelis karaliskajām ģimenēm, tomēr, kā uzskata šo dzemdību speciālisti, tieši vīrietis ir topošās mātes lielākais atbalsts mazuļa dzimšanas procesā.

Keitas dzemdību izvēle ir iedvesmojusi arī daudzas citas sievietes, tā radot savdabīgu tendenci, kuras piemēram sekot. Tāpat Midltone apmeklē īpašas jogas nodarbības, kuru vingrojumi stiprina dzemdes muskulatūru, kā arī veicina tās elastību. Savukārt, lai nezaudētu fizisko formu, hercogiene regulāri peld privātajā Bekingemas pils peldbaseinā.


Написать комментарий