Aptauja: Krievijā joprojām par nedraudzīgākajām uzskata ASV, Gruziju un Latviju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Arī šogad Krievijas iedzīvotāji par nedraudzīgākajām valstīm uzskata ASV, Gruziju un Baltijas valstis, savukārt par visdraudzīgāko valsti tiek uzskatīta Baltkrievija, liecina Krievijas masu medijos publicētais "Levada -Centr" pētījums.

Saskaņā ar šo aptauju, tāpat kā iepriekšējos gados, par nedraudzīgāko atzīta ASV - 38% respondentu domā, ka ASV ir visagresīvāk noskaņota pret Krieviju. Pērn tā domāja 35%, vēsta Krievijas aģentūra "Interfax".

Tāpat par agresīvu un nedraudzīgu valsti Krievijas iedzīvotāji uzskata Gruziju – to nosaukuši 33% respondentu (pērn – 41%), Latviju par nedraudzīgu šogad uzskata 21% (pērn – 26%), Lietuvu – 17% (pērn – 25%) un Igauniju – 16% (pērn – 23%)

Par visdraudzīgāko valsti atzīta Baltkrievija, kuru par tādu uzskata 46% aptaujāto, kā arī Kazahstāna (31%), Ķīna (20%), Ukraina (16%) un Vācija (14%).

Tai pat laikā 51% aptaujāto kopumā atzinuši, ka pozitīvi izturas pret ASV, bet 38% pret ASV noskaņoti negatīvi. Pret Eiropas Savienību pozitīvi noskaņots 61% aptaujāto, bet negatīvi – 23%. Savukārt pret Baltkrieviju pozitīvi nosakņoti 83%, negatīvi – 7%.


Написать комментарий