Dubaijā atklāj pasaulē augstāko «spirālveida» debesskrāpi

foto: db.lv
foto: db.lv

Septiņus gadus pēc dizaina apstiprināšanas Dubaijā atklāts pasaulē augstākais «vītais» debesskrāpis Cayan Tower, vēsta pasaules mediji.

Arābu nekustamo īpašumu kompānija Cayan Group ekspluatācijā nodevusi 310 metru, 80 stāvu augstceltni, kas savijusies deviņdesmit grādu leņķī.

Pašlaik aptuveni 80% no debesskrāpī esošajiem dzīvokļiem jau ir pārdoti, stāsta Cayan Group prezidents Ahmends Al Hati (Ahmed Al Hatti).Dzīvoklis ar vienu guļamistabu «vītajā» debesskrāpī maksā no 545 tūkst. ASV dolāru, bet dzīvoklis ar divām guļamistabām – 953 tūkst. ASV dolāru. Tāpat ēkā atrodas arī mājokļi ar vairāk istabām, kā arī luksusa dzīvokļi jeb penthouse ēkas augšējos stāvos, raksta cpexecutive.com.

Augstceltnē lielākoties atrodas dzīvojamās telpas, un vien divus stāvus aizņem komercplatības un atpūtas zonas.
Nama uzcelšana izmaksājusi aptuveni 272 miljonus ASV dolāru.

Liektās formas augstceltnes arhitekti iepriekš projektējuši arī pasaules augstāko debesskrāpi – Burj Khalifa Dubaijā, kā arī augstceltni Trump Tower Čikāgā un Jin Mao Šanhajā.

Ēkas celšana bija aizkavējusies par vienu gadu, 2007. gadā applūstot ēkas pamatiem.

Celtne jau saņēmusi vairākus apbalvojumus - «Best Architecture» apbalvojumu Londonas International Propery Awards, kā arī četrus novērtējumus Dubaijā.


Написать комментарий