L.Jankovska: Biļetenu caurskatīšana Daugavpilī nebija veltīga

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līvija Jankovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka biļetenu caurskatīšana Daugavpilī nebija veltīga, jo daudziem bija iespēja pārliecināties, ka vēlēšanu sistēma nav pilnīga un tajā jāveic uzlabojumi.

„CVK ņēma vērā informāciju par to, ka pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī bija pieļauti nopietni pārkāpumi, „plusiņi” u svītrojumi tika saskaitīti nepareizi. To mēs pierādījām ar dokumentiem. Tomēr ir arī nepierādītie pārkāpumi, kuri ir saistīti ar to, cik godīgas bija vēlēšanas. Daudzi jautājumi palikuši bez atbildēm. Kas balsoja to cilvēku vietā, kuri, ierodoties uz vēlēšanu iecirkni, konstatēja, ka viņu vietā kāds jau ir parakstījies? Kādā vēlēšanu iecirknī konstatēts liekais biļetens: vai tas varētu nozīmēt, ka notika biļetenu „iemešana”? Kāpēc vieni un tie paši biļeteni tika saskaitīti divas reizes – gan iepriekšējā balsošanā, gan vēlēšanu dienā? Atbildes uz šiem jautājumiem meklēs kompetentās instances”, atzīmēja L.Jankovska.

Kā zināms, L.Jankovskas sarakstam ievēlēšanai jaunajā Domē pietrūkušās divas balsis netika konstatētas, un jaunais sasaukums palicis bez izmaiņām. Neskatoties uz augstākminēto, L.Jankovska uzskata, ka balsu caurskatīšana bija svarīga, jo ļāva pilsētniekiem pārliecināties, ka viņu balsis tikušās pareizi saskaitītas, jo vēlēšanās esot svarīga katra balss un vēlēšanu procesam jābūt stingri kontrolētam.

Viņasprāt, kļuvis acīmredzams, ka neesot vienprātības instrukciju izpratnē, „plusu” un „mīnusu” skenēšanas sistēma neesot pilnīga, vēlēšanu iecirkņos darbojošās komisijas neesot pietiekami profesionālas.

„Drīz notiks Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanas, tādēļ, manuprāt, veiktais darbs bija svarīgs. Ceru, ka CVK pārstāvji izdarīja secinājumus. Negribētos, lai pilsētnieki domātu, ka es tīšām kavēju kādus procesus. Es cienu vēlētāju izvēli un vēlējos panākt taisnīgumu, jo krāpšana un balsu pirkšana ir nepieļaujamas lietas. Jauniem deputātiem novēlu turpināt iesākto un strādāt pilsētnieku labā”, atzīmēja L.Jankovska.


Написать комментарий