Dziesmu svētku laikā rēzeknieši uzstāsies arī mazākumtautību pasākumos

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

1.jūlijā plkst. 18:00 Rīgā, Lielajā ģildē XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku mazākumtautību kolektīvu koncertuzvedumā „Zem vienas debess” un 3.jūlijā Vērmanes dārzā mazākumtautību dienas „Gaismas avots” pasākumā kopā ar vairāk kā 100 Latvijas mazākumtautību kolektīviem un individuālajiem izpildītājām piedalīsies arī 8 mazākum-tautību kolektīvi no Rēzeknes, ziņo pilsētas pašvaldības portāls. 

Šogad pavasarī pirmo reizi notika atsevišķa mazākumtautību kolektīvu skate, Rēzeknes mazākumtautību kolektīvi tika atzinīgi novērtēti un visi dosies uz Dziesmu un Deju svētkiem.

Mazākumtautību koncertuzvedumā „Zem vienas debess” 1.jūlijā Lielajā Ģildē apmeklētājus ar priekšnesumiem no Rēzeknes priecēs Latvijas Poļu savienības Rēzeknes nodaļas sieviešu koris „JUTRZENKA” (diriģente Irēna Ivanova, koncertmeistare Natālija Drjagunova), Nacionālo biedrību kultūras nama krievu folkloras ansamblis „HARMONIJA” (vadītāja Olga Gaile) un nesen izveidotais kazaku dziesmu ansamblis „DEBESZILS ZIEDS” (vadītāja Tatjana Rasčosova), kas ar savu temperamentīgo sniegumu spēj aizraut ikvienu.

Savukārt mazākumtautību dienā „Gaismas avots” 3.jūlijā Vērmanes dārzā no Rēzeknes piedalīsies gandrīz visi Rēzeknes pilsētas Nacionālo biedrību kultūras nama kolektīvi: bērnu un jauniešu krievu folkloras ansamblis „ZDRAVINKA” (vadītāja Jeļena Burova), bērnu un jauniešu deju ansamblis „RUČEJOK” (vadītāja Tatjana Patmalniece), ukraiņu vokālais ansamblis „VODOGRAJ” (vadītāja Tatjana Orlova) un kazaku dziesmu ansamblis „DEBESZILS ZIEDS” (vadītāja Tatjana Rasčosova), krievu folkloras ansamblis „HARMONIJA” (vadītāja Olga Gaile), krievu sieviešu koris „BEREĢIŅI”(diriģente  Nadežda Osipova), poļu sieviešu koris „JUTRZENKA” (diriģente Irēna Ivanova, koncertmeistare Natālija Drjagunova), un Rēzeknes pilsētas Kultūras nama krievu folklora koris „IVUŠKI” (vadītāja Jeļena Burova).

Mazākumtautību dienā „Gaismas avots” visas dienas garumā no plkst. 12.00 līdz 22.00 notiks gan koncerti, gan dažādas radošas aktivitātes, ikviens aicināts turp doties, lai dziļāk iepazītu un izbaudītu bagātīgo un košo ne vien Rēzeknē, bet visā Latvijā dzīvojošo tautu dažādo kultūru.

 



Написать комментарий