Vēstule redakcijā: Daļa iedzīvotāju nevēlas veikt renovāciju – palīdziet atrisināt konfliktu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcija saņēma vēstuli, kurā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Vaļņu ielā 39 iedzīvotāji ziņo, ka minētās daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji ilgu laiku nevar izlemt – veikt pilnu mājas renovāciju, izmantojot līdzfinansējumu, vai veikt atsevišķus darbus uz sava rēķina.

Publicējam vēstuli un DzKSU komentāru.

Vēstule. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Vaļņu ielā 39 iedzīvotāji lūdz palīdzību pilsētniekiem, kuri dzīvo siltinātajās un renovētajās mājās. 103.sērijas dzīvojamajā mājā Vaļņu ielā 39, Daugavpilī, iedzīvotāji vairāku mēnešu laikā nespēj vienoties: viena daļa iedzīvotāju ir par renovācijas veikšanu, cita – pret to. Sakarā ar to, ka visi vēlas skaistas koplietošanā esošās durvis un jaunus logus, koplietošanā esošo telpu remontu, siltumenerģijas ekonomiju, kā arī izlemt jautājumu par ūdens rēķiniem, tika ierosināts neveikt augstākminētos darbus atsevišķi, bet parakstīties par mājas renovāciju, kurā ietilpst visi minētie darbi, un to veikšana būs iespējama, izmantojot daļējo ES fondu finansējumu. Mājā ir renovēts jumts, uzstādīts automātiskais apkures katls (pateicoties kuram apkures rēķini kļuvuši mazāki), veikts energoaudits. Bet... līdz iedzīvotājiem noklīda nepamatotas baumas, ka māja sapūs, vate kritīs nost no sienām, mums neizdosies ietaupīt utt. Iedzīvotāju sapulcē piedalījās inženieris, kurš visu paskaidroja, tomēr konflikts turpinās, gadās pat apvainojumi... Pilsētnieki, kuri dzīvo siltinātajās mājās, pastāstiet, kā ir patiesībā. Palīdziet atrisināt konfliktu. Lūgums dzīvojamās mājas Vaļņu ielā 39 iedzīvotājiem nerakstīt komentārus, mums visiem bija iespēja izteikties sapulcēs.

Komentējot situāciju, DzKSU Ražošanas un tehniskās bāzes vadītāja Jūlija Mihailova atzīmēja, ka minētās mājas iedzīvotāji tiešām nevar nonākt pie viena viedokļa. Šobrīd DzKSU nav saņēmis attiecīgi noformēto kopsapulces protokolu, kas ļautu uzsākt renovācijas tehniskā projekta izstrādi.

J.Mihailova ieteica iedzīvotājiem, kuri vēlētos veikt renovāciju, griezties DzKSU, uzrakstot pieprasījumu par kopsapulces nepieciešamību. Apkalpojošā organizācija korekti un juridiski pareizi novadīs sapulci, speciālisti pastāstīs par renovāciju, pēc kā kļūs skaidrs, vai renovācijas veikšanu atbalsta nepieciešamais iedzīvotāju skaits.

Runājot par iedzīvotāju šaubām un bažām, J.Mihailova paskaidroja, ka Daugavpilī mājas tiek siltinātas ar vati, kura „elpo”, nevis ar putuplastu, tādēļ pelējums neveidosies. Savukārt informācija par renovēto māju iedzīvotāju iespēju ietaupīt ir pieejama DzKSU, kā arī tā tika publicēta mūsu ziņu portālā.

Atgādināsim, ka Daugavpilī joprojām darbojas programma, kuras ietvaros daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji renovācijas veikšanai var saņemt pašvaldības līdzfinansējumu 80% apmērā.


Написать комментарий

Neiesaku iedzīvotājiem piekrist! Pati dzīvoju nesen renovētā mājā, jā, par apkuri sanāk mazliet mazāk maksāt, bet māja "neelpo",logi svīst. Aizstikloto lodžiju pārtaisīja par balkonu:( Vairs nekad nepiekristu!