Saaks Antanesjans: Šaubos, ka jauni Daugavpils pilsētas domes deputāti mīl savu pilsētu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadīto Pilsētas svētku ietvaros mūsu pilsētu apmeklēja vairāki viesi no dažādām valstīm. Viens no viņiem bija Lori pilsētas (Armēnija) gubernatora pārstāvis Baltkrievijā un Baltijas valstīs, uzņēmuma „UNIECOFOR LLC” prezidents Saaks Antanesjans.

Viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņu nodomi attiecībā uz Daugavpili esot nopietni, piemēram, uzņēmums kā privātinvestors plāno piedalīties pirmā pasaulē tritonārija izveidē, ir Gubiščes ezera tīrīšanas projekta sagatavošanas posma dalībnieks, plāno aktīvi piedalīties Daugavpils lidostas izveidē.

„Divus gadus vērojām Daugavpils attīstību, jo šī pilsēta daudzus interesē. Pilsētas svētku laikā Vitebskā iepazinos ar jūsu pilsētas Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu, man patika tas, ar kādu mīlestību un mirdzumu acīs viņa stāstīja par Daugavpili.

Lori reģionam ir 189 sadraudzības pilsētas, bet neviens no to vadītājiem nepārsteidza ar šādu attieksmi pret savu pilsētu. Mūsu sadarbības sākumu ietekmēja tas, ka Žannas Kulakovas personā iepazināmies ar cilvēku, kas ļoti mīl savu pilsētu.

Pagājušā gada oktobrī viņas vadītā delegācija no Daugavpils bija ieradusies pie mums. Vizītes laikā parakstījām līgumu par Daugavpils un Alaverdas draudzību. Alaverdi pilsētai ir bagāta vēsture, tajā ir 85% no Lori reģiona IKP.

Septembrī Investīciju foruma laikā iepazinos ar kolēģi-biologu, akadēmiķi Aivaru Barševski, ar kuru sadraudzējāmies. Šīs draudzības rezultātā ar DU tika parakstīts sadarbības līgums zinātnes, izglītības un kultūras jomā.

Tiesa, pastāv šaubas par vienošanos īstenošanu, jo neviens no Daugavpils pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem savā priekšvēlēšanu programmā nepievērsa uzmanību sadraudzības pilsētām. Šaubos, vai šie cilvēki vispār mīl savu pilsētu un turpinās strādāt pie starptautiskās sadarbības stiprināšanas.

Savukārt, runājot par tritonārija būvniecību, domājām par lidostai un dzelzceļam piegulošo teritoriju, jo nepieciešams attīstīt infrastruktūru, kurā ieguldīsim lielus līdzekļus.

Tāpat DU nodrošinās izglītības pakalpojumu eksportu: pie jums studēs jaunieši no Armēnijas, kuri iegūs fundamentālo izglītību, par ko esmu pārliecināts pēc tikšanās ar augstskolas pasniedzēju sastāvu.

Ja jauni deputāti patiesi mīlēs savu pilsētu, esam gatavi aktīvi sadarboties ar jums, piedaloties kultūras un ekonomikas projektos.
Ceru, ka arī vietējo plašsaziņas līdzekļu attieksme pret pilsētā plānotajiem pasākumiem būs labvēlīgāka”, uzskata akadēmiķis Saaks Antanesjans.


Написать комментарий