Daugavpilī svinīgi atzīmēja Krievijas dienu 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 12.jūnijā, viena no Latvijas kaimiņvalstīm svin valsts svētkus – Krievijas dienu.

Vakar, 11.jūnijā, Krievijas Federācijas Ģenerālkonsulāts Daugavpilī bija organizējis svinīgu pieņemšanu par godu šiem svētkiem. Nesen atvērtajā kafejnīcā „Arsenāls” bija pulcējušies Daugavpils pilsētas pašvaldības deputāti un pārstāvji, citu Latvijas pilsētu pašvaldību pārstāvji, Saeimas deputāti, garīdzniecības pārstāvji, uzņēmēji, politiskie un sabiedriskie darbinieki.

Sveicot visu klātesošos, KF Ģenerālkonsuls Daugavpilī Oļegs Ribakovs paziņoja, ka Krievijas diena esot brīvības, miera un saskaņas svētki.

Savā runā deputāts atzīmēja, ka valoda nekad nav bijusi politisks jautājums, bet cilvēku saziņas līdzeklis, turklāt tā ir daudzu Latgales ģimeņu saziņas valoda.

Diplomāts paziņoja par ilgi gaidītās vienošanās parakstīšanu – 5.jūnijā Kaļiņingradā mūsu valstu ārlietu ministri parakstīja vienošanos, kas ļauj Krievijas un Latvijas pierobežu teritorijās dzīvojošajiem iedzīvotājiem bez vīzas šķērsot valsts robežas.
Bezvīzu režīms attiecas uz Alūksnes, Balvu, Baltinavas, Viļakas, Zilupes, Dagdas, Kārsavas, Ludzas, Rēzeknes, Rugāju un Ciblas novadu iedzīvotājiem. Bezmaksas vīzes būs derīgas gada laikā.

Daudzi sveica Krievijas Federācijas pārstāvjus valsts svētkos. Piemēram, Baltkrievijas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks novēlēja valstij un tās iedzīvotājiem labklājību, mūsu valstu veiksmīgu sadarbību. Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka mūsu pilsētas, reģiona un valsts vēsture esot cieši saistīta ar Krieviju un novēlēja tās pilsoņiem mieru, laimi un labklājību.

Daugavpils iecirkņa pareizticīgo baznīcu prāvests, Borisa un Gļeba katedrāles pārzinis Georgijs Popovs sveica svētkos un teica, ka krievu cilvēki vienmēr atšķīrušies ar pacietību un sirsnību. „Īsts krievu cilvēks nevar būt nacionālists”, teica viņš.

Jāatzīmē, ka Krievijas dienas svētki līdz 2002.gadam bija Krievijas neatkarības dienas svētki. 1994.gadā pirmais KF prezidents Boriss Jeļcins pasludināja 12.jūniju par Valsts suverenitātes deklarācijas pieņemšanas dienu.



Написать комментарий

Man kā Latvijas pilsonim ,kurš D-pilī nodzīvoja deviņus gadus ,grūti saprast ,-kādas plaša mēroga svinības var būt svešas valsts svētkos Latvijas teritorijā.Vai jau jau tagad Daugavpils tiek uzskatīta par Krievijas sastāvdaļu?Vai tā nav politiska nodevība pret Latvijas valsti .Un tie ,kas akceptē un organizē šos svētkus nav Latvijas valsts nodevēji?
Pie kam Krievija bijusī okupantu valsts ,ko tā joprojām uzskata ,ka tas vien tāds joks ir bijis ,kā rezultātā Latvijas attīstība par 50 gadiem tika atmesta atpakaļ-pagātnē. Tas taču bija Krivijas noziegums pret Latviju ,bet draudzīgi svinam tās svētkus.DAUGAVPILIJ raksturīgais paradokss -dzīvo Latvijā bet domā apkārt plašā Krivija.

Gruzijas neatkarības dienu arī Dpilī atzīmē?

Написать комментарий