Šodienas uzņēmējiem līdzās stājas jaunieši

foto: Izglītības pārvalde
foto: Izglītības pārvalde

Daugavpils pilsētas svētki šogad tika veltīti vietējiem uzņēmējiem, un  8.jūnijā svētku gājienā ar viņiem kopā devās arī jaunieši no Daugavpils profesionālās izglītības iestādēm – Daugavpils Valsts tehnikuma,  Daugavpils medicīnas koledžas, Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas, Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola”.

Rīgas ielā un skvērā pie Sv.Pētera baznīcas ikviens varēja iepazīties ar amatiem, kurus var apgūt profesionālās izglītības iestādēs, piedalīties meistarklasēs, izmēģinot savus spēkus, savukārt, skolu audzēkņi pierādīja savas prasmes, strādājot ar būvmateriālu, metālu, audumu un citiem materiāliem.

Liels paldies visu profesionālās izglītības iestāžu kolektīviem par aktīvo dalību Daugavpils pilsētas svētku pasākumos! Jauniešu organizētās meistarklases izraisīja lielu interesi pilsētniekos un viesos, palīdzēja arī skolu jauniešiem izvēlēties īsto profesiju.

Turklāt ir vērts atzīmēt, ka profesionālās izglītības iestādes Daugavpilī regulāri rīko atvērto durvju dienas, kurā ikviens var iepazīties ar skolu un izvēlēties piemērotu un daudzsološu nākotnes profesiju.



Написать комментарий