Daugavpilī apstiprināta jauna pilsētas mēra, viņa vietnieku, izpilddirektora un viņa vietnieku iecelšanas kārtība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

11.jūnijā Daugavpils pilsētas domes sēdes gaitā tika apstiprināta balsošanas kārtība ar vēlēšanu zīmēm.

Daugavpils pilsētas domes lietu pārvaldniece Jurate Kornutjaka paskaidroja, ka grozījumu pieņemšanas nepieciešamība saistīta ar šī gada sākumā likumdošanā pieņemtajiem grozījumiem. Kopš 2013.gada sākuma vairs nav aizklāto balsojumu un balsošanu Domes sēdēs jāveic tikai atklāti. Pamatojoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas paskaidrojumiem un rekomendācijām, tika izstrādāta balsošanas kārtība ar vēlēšanu zīmēm.

Jāatzīmē, ka noteikumi nosaka kārtību, kādā noris atklāta balsošana ar vēlēšanu zīmēm par Domes priekšsēdētāja, vietnieka, izpilddirektora un izpilddirektora vietnieka amatam izvirzītajām kandidatūrām.

Process tiks organizēts šādi: deputātiem izdalīs vēlēšanu zīmes ar visu kandidātu uzvārdiem. Katrs Domes deputāts aizpildīs vēlēšanu zīmi „par” vai „pret” konkrēto kandidatūru. Balsu skaitīšanu un protokola aizpildīšanu nodrošinās balsu skaitīšanas komisija, kas sastāv no 3 deputātiem, kurus ievēl no Domes deputātu vidus. Pēc balsu saskaitīšanas Balsu skaitīšanas komisija paziņos rezultātus.

Tādējādi sabiedrībai būs pieejama informācija par to, kā katrs no deputātiem nobalsoja.


Написать комментарий