Jaunieši izrāda interesi par Līksnas pagastā nesen ieviesto brīvprātīgā darba vienotu sistēmu

foto: zoomirmogilev.by
foto: zoomirmogilev.by

Portāls Gorod.lv ziņojis, ka šī gada sākumā Līksnas pagastā tika ieviesta brīvprātīgā darba vienota sistēma. 

Lai noskaidrotu, kā Līksnas pagasta jaunieši attiecas pret šo iespēju un cik aktīvi piedalās brīvprātīgo darbā, portāls Gorod.lv aprunājās ar Līksnas pagasta pārvaldes Kultūras nama vadītāju Sanitu Pinupi.

Pēc S.Pinupes vārdiem, pēc brīvprātīgā darba veikšanas jaunieši saņems dažāda līmeņa apliecinošo dokumentu, atkarībā no nostrādāto stundu skaita – bronzas (ne mazāk par 50 stundām), sudraba (ne mazāk par 100 stundām) un zelta (150 brīvprātīgā darba stundas). Programmas pastāvēšanas laikā tajā piedalījās 10 jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem. Pagaidām jaunieši iesaistās tikai Kultūras nama darbā, bet pēc semināra apmeklēšanas viņi iegūs nepieciešamas zināšanas un noteikti palīdzēs citām Līksnas pagasta iestādēm.

Pēc S.Pinupes vārdiem, brīvprātīgo palīdzību gaida arī Līksnas pagasta bibliotēkā (jāgriežas pie Lienes Dzalbes), Daugavpils novada Sociālajā dienestā (sociālā darbiniece Elvīra Vološena), var griezties arī pie sporta pasākumu rīkotāja Alda Rokjāna, jaunatnes lietu speciālistes Kristīnes Cirses, Līksnas baznīcas mācītāja Jāņa Smirnova un citās Līksnas pagasta organizācijās.

S.Pinupe atzīmēja, ka, iesaistoties brīvprātīgā darba vienotā sistēmā, jaunieši iegūst jaunas zināšanas un prasmes, kuras kā darba pieredzi var norādīt savā CV. Jaunatnes svētkos Līksnas pagastā brīvprātīgiem pasniegs attiecīgas apliecības.


Написать комментарий