Daugavpils pilsētas attīstības programmas 1.redakcijas apspriešana pagaidām nav radījusi ažiotāžu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No pirmdienas, 3.jūnija, Daugavpils dažādos mikrorajonos sākusies Daugavpils pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam 1.redakcijas publiskā apspriede.

Domes telpiskās attīstības plānotāja Helēna Trošimova paziņoja, ka dokumenta apspriede notiks līdz 15.jūlijam. Pirmā dokumenta apspriešana notika Forštadtē, bet, pēc Attīstības departamenta darbinieces vārdiem, iedzīvotāji nebija pārāk ieinteresēti – uz tikšanos ieradās tikai viens cilvēks. Jāatzīmē, ka informācija par mikrorajonos ieplānotajām tikšanām ir pieejama gan pašvaldības mājas lapā, gan Daugavpils pilsētas izglītības iestādēs.

Otrā tikšanās ar speciālistiem, kuri stāsta par attīstības plānu, notika trešdien, 5.jūnijā, J.Raiņa 6.vidusskolā un pulcēja nedaudz vairāk iedzīvotāju – 8 cilvēkus, lielākā daļa no kuriem bija pensijas vecuma iedzīvotāji.

Pēc H.Trošimovas vārdiem, darbs pie programmas izstrādes sācies pirms 2 gadiem, programma ir stratēģisks dokuments, kas nosaka Daugavpils pilsētas attīstības prioritātes un virzienus tuvāko 7 gadu laikā.

Iepriekšējā attīstības programma „Mana pils Daugavpils” 2008.-2013.gadam tuvojas noslēgumam. Šajā laikā pilsētas attīstībā bija ieguldīti vairāk nekā 172 miljoni latu, no kuriem lielākā daļa iztērēta transporta infrastruktūras attīstībai.

Speciāliste atzīmēja, ka šobrīd ir īstenota neliela projektu daļa veselības, izglītības, sociālajā un komunālo pakalpojumu jomā. Pilsētas attīstības jaunajā redakcijā iekļauti pagaidām neīstenotie projekti par bērnudārzu siltināšanu, promenādes iekārtošanu gar Daugavu, Gubiščes ezera sakārtošanu, kinoteātra „Renesanse” atjaunošanu u.c.

SIA „Baltijas konsultācijas” eksperti, kuri izstrādāja šo programmu, pastāstīja, ka tās prioritāšu vidū ir Daugavpils pilsētas kā labiekārtotas pilsētas attīstība. Tiek plānota energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu turpināšana, vispārizglītojošo iestāžu materiāli tehniskās bāzes atjaunošana, infrastruktūras attīstība.

Klātesošajiem bija piedāvāta anketa, kurā bija jāatzīmē aktuālākie jautājumi, varēja ierakstīt ierosinājumus, izteikt savu viedokli par jauno programmu.

Turpmāk par Daugavpils pilsētas attīstības iespējām stāstīs Ķīmijas, Ruģeļu un Cietokšņa mikrorajonu iedzīvotājiem. Apspriešanas pēdējā dienā – 15.jūlijā – tiks apkopoti publiskās apspriešanas rezultāti.

Attīstības programma izstrādāta 2011.gada martā uzsāktā ES projekta ietvaros. Vasaras beigās publiskās apspriešanas rezultāti tiks apkopoti un publicēti pašvaldības mājas lapā un vienā no laikrakstiem, pēc kā izstrādās un apstiprinās attīstības programmas galīgo redakciju, kura varētu tikt apstiprināta šī gada novembrī.



Написать комментарий