Vienā no lielākajiem Daugavpils vēlēšanu iecirkņiem ir vērojama diezgan liela vēlētāju aktivitāte

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 1.jūnijā, no plkst. 7.00 Daugavpilī, kā arī visā valstī savu darbu uzsāka velēšanu iecirkņi. Saskaņā ar esošiem datiem pirmajā vēlēšanu stundā Daugavpils pilsētā nobalsoja 876 cilvēki.

Portālam Gorod.lv vēlēšanu iecirkņa Nr. 174 vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ina Meldere paziņoja, ka ir vērojam liela vēlētāju aktivitāte. Pirmajā vēlēšanu stundā nobalsoja 47 vēlētāji un līdz šim laikam veidojas velētāju rinda.

„Prognozēt, kad būs lielākais vēlētāju pieplūdums ir sarežģīti, jo tas ir atkarīgs no laika apstākļiem, tā kā šodien ir saulains laiks lielākā daļa centīsies atpūsties dabā, tāpēc ir iespējams, ka vairākums vēlētāju nobalsos līdz pusdienām,” pastāstīja Ina Meldere.

Komisijas priekšsēdētāja paziņoja, ka iecirknis strādā ierastajā režīmā, pārkāpumi nav fiksēti. „No vēlēšanu iecirkņa (11.pamatskola) netālu dzīvojošie iedzīvotāji pārdzīvo, jo daudziem vēlētājiem, kuri dzīvo dažos soļos no vēlēšanu iecirkņa jādodas uz citiem iecirkņiem, jo tieši tā viņi bija sadalīti pa iecirkņiem,” pastāstīja vēlēšanu iecirkņa priekšsēdētāja.

Kopumā ar sniegto iepriekš balsošanas iespēju vēlēšanu iecirknī Nr. 174 jau nobalsoja 254 vēlētāji. Nākamie dati par vēlētāju aktivitāti būs pieejami plkst. 12.00 un atjaunosies ik pēc četrām stundām.

Šogad balsu skaitīšana pašvaldību vēlēšanās notiks ar skeneru palīdzību. Saskaņā ar Centrālās velēšanu komisijas sniegtajiem datiem kopējais vēlētāju skaits Daugavpilī ir 62 551 cilvēks.


Написать комментарий