Ar Šveices sadarbības programmu investējam Latvijas attīstībā 4

foto:
foto:

Piektdien, 31. maijā, finanšu ministrs Andris Vilks piedalās konferencē „Ikgadējā Šveices sadarbības programmas sanāksme ar Austrumeiropu 2013 – Šveices ieguldījums paplašinātajā Eiropas Savienībā (ES)” un uzrunā konferences dalībniekus par valstu līdzšinējo sadarbību, kā arī dalīsies pieredzē par labās sadarbības, kopējo mērķu un panākumu nozīmi ar Šveici un citām Eiropas valstīm, teica portals Finanšu Ministrija.

Konferencē notiks diskusijas par sadarbības sasniegumiem un rezultātiem, kā arī par divpusējās sadarbības iespējām un izaicinājumiem turpmāk. Savukārt Latvijas finanšu ministrs un Čehijas pārstāvis ir aicināti teikt uzrunas, akcentējot Šveices ieguldījumu paplašinātajā ES no dalībvalstu perspektīvas.

Konferences laikā tiks prezentēti arī Šveices programmas saņēmējvalstu labākie projekti, tai skaitā arī Latvijas veiksmīgi īstenotā „Mikrokreditēšanas programma”. Mikrokreditēšanas programmas īstenotājs ir Latvijas Hipotēku un zemes banka, un programmas ietvaros uzņēmējiem mikroaizdevumos ir paredzēts izsniegt 4,4 miljonus latu. Projekta mērķis ir uzlabot mikroaizdevumu pieejamību mikrouzņēmumiem un pašnodarbinātām personām uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstībai, tādējādi veicinot nodarbinātību un Latvijas tautsaimniecības attīstību.

Šveices sadarbības programma sniedz finansiālu ieguldījumu Bulgārijai, Igaunijai, Latvijai, Lietuvai, Maltai, Polijai, Rumānijai, Slovākijai, Slovēnijai, Čehijas Republikai, Ungārijai un Kiprai, paredzot ekonomiskās un sociālās atšķirības starp ES valstīm. Programmas ietvaros tiek nostiprinātas attiecības gan starp 12 dalībvalstīm, gan arī starp ES valstīm kopumā.


Написать комментарий

Vai pie jums arī kāds latvietis strādā? Vai jūs saprotiet atšķirību starp Šveici un Zviedriju? Laikam jau nē, par to norāda karodziņu izvēle. :D

Daugavpilī imigrantu "latvijci" nesaprot latviešu valodu, ha, ha depils!

"Daugavpilī imigrantu "latvijci" nesaprot latviešu valodu, ha, ha depils!" Гость

ha-ha - http://www.fm.gov.lv/lv/aktualitates/jaunumi/latvija_sveice/46388-finansu-ministrs-ar-sveices-sadarbibas-programmu-investejam-latvijas-attistiba

Un kuras valsts karogs ir fotogrāfijā? :D

Написать комментарий