Šodien Daugavpils teātrī notiks operas pirmizrāde: gandrīz visas biļetes izpārdotas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 31.maijā, uz Daugavpils teātra skatuves notiks grandioza pirmizrāde – skatītāju uzmanībai piedāvās Volfganga Amadeja Mocarta operu „Teātra direktors”.

Pēc Daugavpils teātra mākslinieciskā direktora Oļega Šapošņikova vārdiem, jauns iestudējums esot vieglās komēdijas operetes garā un īstu operas āriju sintēze, operas paveids, kura pamatā ir gadatirgus, balagāna teātra tradīcijas. Tāpat režisors ir pārliecināts, ka skatītāji, kuriem patika mūzikls „Dāmu paradīze”, novērtēs arī operu „Teātra direktors”.

Pirmizrāde būs grandioza un brīžiem izaicinoša un ekstravaganta, jo teātris speciāli jauniestudējumam pasūtījis 30 apavu pārus no fabrikas Holivudā, kur pēc pasūtījuma tiek ražoti apavi arī Madonnai un Lady Gaga.

Apavos uz 25 cm platformas uzstāsies visi iestudējuma dalībnieki, gan aktieri, gan dejotāji horeogrāfes Irinas Saveļjevas vadībā, bet par muzikālo pavadījumu rūpēsies kamerorķestris Aivara Broka vadībā.

Par radošu vizuālo noformējumu parūpēsies scenogrāfes un kostīmu mākslinieces Inga Bermaka un Agnese Stabiņa.

Pirmizrādē piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti Julianna Bavarska, Diāna Silova un Aleksandrs Šabanovs.

Teātra kasē portālam Gorod.lv paziņoja, ka gandrīz visas biļetes uz šodienas pirmizrādi esot pārdotas: dažas brīvas vietas esot balkona pēdējā rindā, to maksa ir 4 lati. Tādēļ, ja pasteigsieties, varat iegādāties biļetes un izbaudīt īstu operu. Pirmizrāde sāksies plkst.18:30.

Vēl viena operas „Teātra direktors” pirmizrāde notiks 6.jūnijā, plkst.18:30, kurā dziedās otrā –Daugavpils – sastāva solisti: 20 gadus jauna Olga Vrešča, Jeļena Borele un Jevgeņijs Salna.
 


Написать комментарий