Lielbritāniju vaino imigrantu diskriminācijā

foto: anglobalticnews.co.uk
foto: anglobalticnews.co.uk

Eiropas komisija vaino Lielbritānijas valdību imigrantu diskriminācijā, jo iebraucēji no ES dalībvalstīm ir ierobežoti atvieglojumos, ko valdībai jāsniedz imigrantiem, ziņo portāls ubr.ua. Ir iesniegtas vairākas sūdzības ES Tiesā.

Lielbritānijā eksistē papildus pārbaudījumi imigrantiem - Right-to-reside test, tāda veida pārbaudījumi ir pretrunā ar ES normatīvo bāzi.
ES eksistē cita veida tests - Habitual residence test, to nepieciešams veikt visām ES dalībvalstīm. ES valdība apgalvo, ka tieši uz šī testa pamata jāpiešķir pabalstus un atvieglojumus imigrantiem. Tiek uzskatīts, ka ES veidotais tests ir daudz liberālāks nekā Lielbritānijas, tāpēc Eirokomisijas locekļi nāca pie secinājuma, ka imigranti Lielbritānijā ir diskriminēti pabalstu un atvieglojumu saņemšanā.

Eirokomisija vairākas reizes norādīja, ka notiek tiesību pārkāpšana, toties valsts valdība neveica attiecīgos grozījumus normatīvajā bāzē. Lielbritānijas parlamenta preses sekretārs apgalvoja, ka imigrantu iekšējā pārbaude ir svarīga, jo tas ļauj noskaidrot vai esošie imigranti valstī uzturas legāli. Jans Dunkans Smits Nodarbinātības ministrijas ministrs apgalvo, ka valdība turpinās pierādīt to, ka šis tests ir nepieciešams un imigrantu tiesības šajā gadījumā netiek pārkāptas.

Jau bija ziņots, ka Lielbritānijā notiek imigrantu tiesību pārkāpšana, tā piemēram, viesstrādniekiem vairākas reizes atteica ikgadējā apmaksātā atvaļinājumā un sievietēm dekrēta atvaļinājuma piešķiršanā.


Написать комментарий