Lai attīstītu ielu vingrošanu Daugavpilī, pie Ledus halles tika uzstādītas brusas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī pie Ledus halles vasaras laikā būs pieejams brusas, kas veicinās ielu vingrošanas attīstību mūsu pilsētā.

Viens no šīs kustības aktīvistiem – 15.vidusskolas skolēns Aleksandrs Ivanovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka ar šo sporta veidu viņš nodarbojas 2 gadus, pēdējos 3 gados ielu vingrošana mūsu pilsētā kļuvusi populāra. Laiku pa laikam tiek uzstādīts papildu aprīkojums, tomēr to nav daudz.

Kopumā dažādos pilsētas mikrorajonos ar ielu vingrošanu nodarbojas ap 200 cilvēkiem, daudzi no viņiem dzīvo Grīvā, Ķīmijā. Aleksandrs pastāstīja, ka ar ielu vingrošanu nodarbojas visur, kur uzstādīts atbilstošs aprīkojums, Ķīmijā šis sporta veids varētu attīstīties, bet situācija Grīvā, pilsētas centrā un Ruģeļos nav tik laba.

Nesen nepieciešamais aprīkojums tika uzstādīts Centrālajā parkā, pie Dzimtsarakstu nodaļas, pilsētas centrā tiks uzstādītas brusas, plānots uzstādīt vēl vienu stieni. Aleksandrs pastāstīja, ka brusas aizdeva 15.vidusskola, pateicoties kam jaunieši varēja uzstāties festivālā “Urbanstyle”, kas Daugavpilī norisinājās 25.maijā. Neskatoties uz to, ka ar ielu vingrošanu mūsu pilsētā sāka nodarboties pavisam nesen, festivālā piedalījušies sportisti uzstājās ļoti labi, tādēļ radās doma uz vasaras laiku uzstādīt brusas pie Ledus halles, lai jaunieši varētu turpināt trenēties.

„Vēlos pateikties Jaunatnes departamenta vadītājam Teodoram Bikovskim par idejas atbalstu, 15.vidusskolas direktoram, kurš atļāva izmantot inventāru. Ar ielu vingrošanu nodarbojas 15.vidusskolas 10 skolēni, pie skolas esošais aprīkojums ir viens no labākajiem pilsētā. Laukumā notiks rekonstrukcija, stieni tiks nedaudz pārvietoti, bet, cerams, tie netiks bojāti”, pastāstīja Aleksandrs.

Runājot par ielu vingrošanas perspektīvām un attīstību Daugavpilī, Aleksandrs minēja, ka šogad Daugavpils sportisti piedalīsies Latvijas čempionātā, tiek plānota sacensību rīkošana arī Daugavpilī.

„Varētu teikt, ka Latvija ir kļuvusi par šī sporta veida galvaspilsētu: Pasaules čempionāts ielu vingrošanā divus gadus norisinājās Rīgā. Daugavpilī šis sporta veids kļuva populārs pavisam nesen. Trenējamies patstāvīgi, meklējam informāciju internetā, konsultējāmies ar cilvēkiem, kuri sen nodarbojas ar ielu vingrošanu un ir guvuši panākumus”, atzīmēja jaunais sportists.



Написать комментарий