Daugavpils studentiem vācu valodā pastāstīja par žurnālista profesijas grūtībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 29.maijā, pie ieejas uz Daugavpils universitātes (DU) veco korpusu Vienības ielā 13 notika pirmizrāde vācu valodā „Tödliches Foto” (Nāvējošā bilde).

Nelielu izrādi par grūto un brīžiem bīstamo žurnālistu darbu piedāvāja teātra trupa “Krimi Crew”. Galvenās lomas atveidoja brīvprātīgā darba veicēji no Vācijas Eva Drehslere, Madlēna Gerstnere un Nikolass Stodte, kā arī Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” audzēknis Luka Markovs.

Daugavpils universitātes Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra (RVTC) vadītājas vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja, ka tā bija pirms gada izveidotās teātra trupas pēdējā izrāde.

Izrādes saturs: Klauss Kleberis ir žurnālists. Filmu festivālā Berlīnē viņš nejauši nobildēja cilvēkus, kuri nevēlas būt atklāti. Tagad Klausu izseko.

Kaut arī privātdetektīvs un policijas komisārs ir apvienojušies, lai noķertu noziedznieku, nav zināms, vai žurnālists paliks dzīvs...
Pēc izrādes skatītājiem bija iespēja piedalīties viktorīnā, atbildot uz jautājumiem par priekšnesumu. Uzmanīgākie un aktīvākie skatītāji saņēma dāvanas no RVTC.

Teātra izrādes demonstrēšanu atbalstīja Gētes institūts Rīgā.



Написать комментарий