Gorod.lv aptauja: ģimenes pabalsts 8 latu apmērā ir žēlastības dāvana

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv 66% aptaujāto uzskata, ka ģimenes valsts pabalsts 8 latu apmērā uz vienu bērnu esot ņirgāšanās par cilvēkiem.

29% respondentu uzskata pabalstu par žēlastības dāvanu. Savukārt 3% domā, ka minētais pabalsts esot pietiekams.

Kā zināms, ģimenes pabalstu sistēmu Latvijā plāno mainīt, tomēr valdība nevar izlemt, kādas ģimenes un kādu atbalstu varētu saņemt, kā arī to, kur ņemt papildfinansējumu.

Piemēram, 2011.gada beigās labklājības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka ģimenes pabalstam jābūt 20 latu apmērā, jo tā esot būtiska naudas summa ģimenei ar vidējiem ienākumiem. Pēc minētā paziņojuma īstenotās reformas pagaidām nav devušas rezultātu: ģimenes joprojām saņem 8 latus uz vienu bērnu.

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas komentāri liecina, ka daļa iedzīvotāju uzskata, ka vecākiem pašiem jāuzņemas atbildība par saviem bērniem, necerot uz valsts materiālo palīdzību.

Jāatzīmē, ka ar valsts un pašvaldības atbalstu bērnu audzināšanā var rēķināties, piemēram, audžuģimenes, kurās ievietots vismaz viens bērns: Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, neatkarībā no bērnu skaita, maksā ģimenei 80 latus mēnesī, kas ir maksa par audžuģimenes pienākumu pildīšanu. Turklāt audžubērna vajadzībām katra pašvaldība maksā noteiktu naudas summu, piemēram, Daugavpilī tie ir 120 lati uz vienu bērnu.


Написать комментарий