2011.gadā par labāko atzītais ceļa pārvads Daugavpilī ir regulārs vandāļu uzbrukumu upuris

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2011.gadā ceļa pārvada Vidzemes – Piekrastes – A.Pumpura – Višķu ielas un Latgales ielas būvniecības projekta ietvaros Daugavpilī tika uzcelts arī tilts, kurš ir regulārs vandāļu uzbrukumu upuris, paziņoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” vadītājs Aivars Pudāns.

Pērn uz pārvada sienām parādījās dažādi uzraksti un zīmējumi, savukārt pašlaik objektā konstatēti jauni uzraksti. A.Pudāns atzīmēja, ka vandālisma akta ietvaros tiek ne tikai zīmēts, bet arī rakstīti necenzētie vārdi, piemēram, nesen kāds izveidoja necenzētos vārdus, izmantojot stabus, kuri bija nesen iestādīto koku balsti.

Tuvākajā laikā uzraksti tiks aizkrāsoti, nākotnē šī problēma ir noteikti jāatrisina, atzīmēja pārvaldes vadītājs. Situāciju varētu mainīt videonovērošanas kameras, tomēr projekta ietvaros tās nebija paredzētas. To uzstādīšana pēc projekta īstenošanas ir problemātiska juridiskās bāzes dēļ, kas attiecas uz projektu īstenošanu un uzcelto objektu turpmāko izmantošanu.

Atgādināsim, ka ceļa pārvada būvniecība izmaksāja teju 24 miljonus latu, no kuriem 85% finansēja Kohēzijas fonds, 4,5% - valsts un 10,5% - Daugavpils pilsētas dome. 2011.gadā Latvijas būvnieku asociācija bija atzinusi Daugavpils autotransporta mezglu par labāko inženierbūvi Latvijā.
 


Написать комментарий