Daugavpils 3.vidusskola uzsāk eksakto zināšanu padziļinātās apguves programmas īstenošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada aprīlī Izglītības kvalitātes valsts dienests apstiprināja Daugavpils 3.vidusskolas pamatizglītības programmu (mazākumtautību skolās), kura paredz padziļinātu matemātikas, dabas zinātnes un tehniskā virziena priekšmetu apguvi.

Skolas direktore Alla Grjaznova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka izglītības iestāde ņem vērā izglītības jomā notiekošas reformas, kuras nosaka eksakto zināšanu plašāku iesaistīšanu izglītības standartos.

Pirms 6 gadiem 3.vidusskolas pedagogi sāka strādāt ES projekta ietvaros, kura īstenošanas rezultātā pedagogi ieguva papildu prasmes, bet vidusskola – papildu mācību līdzekļus, pateicoties kuriem 3.vidusskolas pedagogi vairākus priekšmetus palīdzēja apgūt pat citiem pilsētas pedagogiem, paziņoja direktore.

Šogad projekta īstenošana tuvojas beigām, tādēļ vidusskolas pārstāvji plāno, kā nākotnē tiks izmantotas iegūtās zināšanas un mācību materiāli, jo tika izstrādāta eksakto zināšanu padziļinātās apguves programma.

Tagad 3.vidusskolas skolēni apgūs informātiku jau no 4.klases, tiks palielināts fizikas, ķīmijas, ģeogrāfijas, matemātikas un bioloģijas mācību stundu skaits. Pirmklasnieki dažus mācību priekšmetus apgūs nelielajās grupās. Neskatoties uz augstākminēto, sākot ar 5.klasi, skolēni apgūs arī divas svešvalodas – angļu un vācu vai franču valodas (pēc izvēles).

A.Grjaznova pastāstīja, ka eksaktās zināšanas vidusskolā jau tiek apgūtas padziļināti, tagad tas attieksies arī uz pamatskolu. No 1.septembra 3.vidusskolas 91 pirmklasnieks uzsāks mācības pēc jaunās programmas, kuras ietvaros tiks apgūta kāda svešvaloda (nevis ka fakultatīvs, bet kā mācību priekšmets). Nākotnē skola vēlētos panākt, lai, sākot ar 10.klasi, skolēni apgūtu trešo svešvalodu.

Vidusskolas direktore atzīmēja, ka programmas ietvaros skolēni iegūs ne tikai zināšanas, bet absolventi saņems arī atestātu ar programmas kodu, kas dos priekšrocības, turpinot mācības.


Написать комментарий