Daugavpils novada vēlēšanu komisija aicina vēlētājus būt aktīviem, iepazīties ar deputātu kandidātu saraksta priekšvēlēšanu programmām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada vēlēšanu komisijas sekretāre Vita Rūtiņa paziņoja portālam Gorod.lv, ka sākot ar šodienu, 27.maiju, katrā no 23 vēlēšanu iecirkņiem ir pieejamas ziņas par ikvienu pieteikto deputātu kandidātu (vārds, uzvārds, dzimšanas gads, reģistrētā dzīvesvieta, izglītība, pamatdarba vieta un ieņemamais amats), kā arī katra kandidātu saraksta priekšvēlēšanu programma.

V.Rūtiņa atzīmēja, ka katrā pagasta teritorijā būs pa vienam vēlēšanu iecirknim, izņemot Demenes pagasta teritoriju, kurā darbosies 2 vēlēšanu iecirkņi – Demenes un Kumbuļu ciemā, Naujenes pagasta teritoriju, kurā darbosies 4 vēlēšanu iecirkņi – Naujenes, Kraujas, Vecstropu un Lociku ciemā.

Jāatzīmē, ka vēlēšanu dienā – 2013.gada 1.jūnijā vēlēšanu iecirkņu darba laiks ir no pulksten 7.00 līdz 22.00.

Ja vēlētājs vēlēšanu dienā nevarēs nobalsot, viņš var nobalsot iepriekš vēlēšanu iecirknī, kura vēlētāju sarakstā ir reģistrēts. Iepriekšējā balsošana notiks trīs dienas pirms vēlēšanu dienas: trešdien, 29.maijā: no plkst.17.00 – 20.00; ceturtdien, 30.maijā: no plkst.9.00 – 12.00; piektdien, 31.maijā: no plkst.10.00 – 16.00.

Pēc V.Rūtiņas vārdiem, šogad vēlētājiem jābūt aktīviem un jāiepazīstas ar deputātu kandidātu sarakstu priekšvēlēšanu programmām, jo iepriekš tas bija iespējams tikai 10 dienu laikā, savukārt šogad vēlētāju rīcībā ir mazāk nekā nedēļa.

Atgādināsim, ka pēc CVK informācijas, šī gada sākumā Daugavpils novadā bija reģistrēti 26 913 iedzīvotāji, no kuriem 18 807 ir balsstiesīgie.


Написать комментарий