Daugavpils teātra dienas Rīgā pagāja visai veiksmīgi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils teātris šo grūto, bet ražīgo sezonu noslēdz ar grandiozu pirmizrādi – kopumā sezonā skatītāju uzmanībai bija piedāvātas 13 pirmizrādes.

Pēc teātra mākslinieciskā direktora Oļega Šapošņikova vārdiem, Latvijas galvaspilsētā nesen notikušās Daugavpils teātra dienas bijušas visai veiksmīgas. Rīgas skatītājiem bija piedāvāti 8 iestudējumi, gandrīz visos zāles bija pilnas. „Daugavpils teātra dienas Rīgā notika pirmo reizi, tā bija savā ziņā politiskā akcija: vēlējāmies pievērst skatītāju, kritiķu un politiķu uzmanību mūsu teātrim un reģionam. Manuprāt, mērķis ir sasniegts, pateicoties pilsētas Domes finansiālajam atbalstam, sarīkojām galvaspilsētā lielu reklāmas akciju, tādēļ mūsu iestudējumu laikā zāles bija pilnas”, paskaidroja O.Šapošņikovs.

Viesizrādes bija veiksmīgas arī komerciālajā ziņā, teātris ne tikai nopelnīja, bet arī saņēma dažādas, brīžiem pat pretrunīgas, atsauksmes. Galvenais, ka par mūsu teātri runā un vērtē tā darbību.

„Laikrakstā „Diena” nesen tika publicētas pirmās atsauksmes. Nepiekrītu kādas kritiķes viedoklim, kura nosauca mūsu teātri par pašdarbības teātri. Varētu apšaubīt viņas kompetenci, atzīmējot, ka viņa bija neuzmanīga iestudējuma laikā. Piemēram, mūsu Šekspīra lugas iestudējumā latgaliešu valodā darbojošos amatniekus viņa nosauca par zemniekiem droši vien, ņemot vērā stereotipu, ka Latgalē dzīvo tikai zemkopji.

Savukārt cits kritiķis raksta par mūsu aktieru kvalitatīvu atveidojumu, viņu profesionalitāti. Jebkurā gadījumā, tas ir labi: lai mūs kritizē, galvenais, lai mūsu darbs nepaliktu nepamanīts”, paziņoja Daugavpils teātra mākslinieciskais direktors.

Pēc O.Šapošņikova vārdiem, šo sezonu teātris noslēdz veiksmīgi. Visi tā darbinieki, no aktieriem līdz tehniskajam personālam, izdarīja ļoti daudz, turklāt tas tika paveikts pašaizliedzīgi, brīžiem pārkāpjot savu iespēju robežas. „Neseno viesizrāžu laikā cilvēki dienas un naktis pavadīja uz skatuves, bet centīsimies, lai tas neatkārtotos, jo mums jāsaudzē savi darbinieki.

Šī sezona bija saspringtā un grūtā, jo mums nebija repertuāra. Tagad tas ir izveidots, tādēļ jaunajā sezonā plānojam piedāvāt skatītājiem ne vairāk par 8-9 pirmizrādēm”, atzīmēja Oļegs Šapošņikovs.


Написать комментарий