Iepakojuma ražošanā iegulda miljonus

foto: db.lv
foto: db.lv

Tuvākajā laikā iepakojuma nozare piedzīvos rekordlielu investīciju – teju 18 milj. latu vērtu rūpnīcu. Tiesa, pagaidām informācija par šo projektu ir iegūstama Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) un LIAA mājaslapās, bet pats projekta īstenotājs – Polipaks NT pagaidām no komentāriem atturas.

Līdz šim lielākā investīcija polimēru jeb elastīgo iepakojumu ražošanā ir veikta SIA Baltic Polymers rūpnīcā, kas pagājušā gada rudenī atklāta pie Ādažiem. Tā ir pagaidām vienīgā šāda veida ražotne Latvijā un viena no divām Baltijā. Otra elastīgo iepakojumu rūpnīca reģionā darbojas Lietuvā – tas ir UAB Lie tpak, kas apjomu ziņā ir Eiropas mēroga uzņēmums.

SIA Baltic Polymers valdes loceklis Roberts Joma atklāj, ka kopējais ieguldījums rūpnīcas izveidē (iekārtās un infrastruktūrā) ir vairāk nekā 3,5 milj. eiro. Projektam tika piesaistīts ERAF līdzfinansējums, ar ko segti 35% ražošanas iekārtu izmaksu, paralēli tam tika piesaistīts arī finansējums no Citadeles bankas, kā arī paša uzņēmuma līdzekļi.

Ražotne pagaidām izmanto apmēram 20% jaudas, savukārt ar nominālo jaudu tā varētu sākt ražot līdz nākamā gada beigām, atklāj uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ēriks Kiops. Šobrīd produkcijas eksports veido apmēram 50% no apgrozījuma, eksporta virzieni ir Lietuva, Igaunija, tagad arī Rumānija un Islande.

Tuvākajā laikā plānots atrast noietu arī Krievijas tirgū, kur jau ir sāktas pirmās iestrādes.

Ražotnē šobrīd ir 68 strādājošie, līdz gada beigām saistībā ar plānoto ražošanas apjomu pieaugumu tiks atvērtas vēl desmit vakances.


Написать комментарий