FM aicina diskutēt par fiskālās politikas perspektīvām Latvijā un Eiropā

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Kā ziņo LR Finanšu ministrijas mājaslapa ceturtdien, 6. jūnijā, norisināsies Finanšu ministrijas (FM) organizēta starptautiska konference „Fiskālās politikas perspektīvas Latvijā un Eiropas Savienībā”. Konferencē ir plānots diskutēt par fiskālās politikas reformām, kas ir viens no aktuālākajiem jautājumiem Eiropas politikas darba kārtībā. Konferences dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar pašreizējām tendencēm Baltijas valstu publiskajās finansēs un turpmākā darba prioritātēm.

„Latvija turpina uzlabot tās fiskālās politikas instrumentus – nesen tika pieņemts Fiskālās disciplīnas likums, kas nosaka politikas principus, mērķus un uzlabotu pārvaldību, tādējādi būtiski stiprinot budžeta procesu. Tomēr ir ļoti svarīgi pārrunāt fiskālās politikas veidošanas progresu Eiropas kontekstā. Šajā jomā pasaulē ir uzkrāta ievērojama pieredze, kā labāk veidot fiskālās pārvaldības instrumentus un kā strādāt ar fiskālās politikas riskiem. Šo pieredzi varēsim uzzināt arī konferences ietvaros,” vērtē finanšu ministrs Andris Vilks. 

Ar dažādiem fiskālās politikas aspektiem konferences dalībniekus iepazīstinās eksperti no vairākām Eiropas valstīm un starptautiskām ekonomiskās sadarbības organizācijām. Konference sniegs ieguldījumu publiskajā diskusijā par fiskālās politikas veidošanu Latvijā.

Konferences darba valoda būs angļu valoda ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Konference notiks Martitim Park Hotel Riga viesnīcas konferenču telpās, Slokas ielā 1, Rīgā.

Reģistrēšanās konferencei ir pieejama līdz šā gada 31. maijam, aizpildot elektronisko formu: http://bit.ly/10HERse


Написать комментарий