Izskata informatīvo ziņojumu par projektu tuberkulozes profilakses sekmēšanai

foto: www.topnews.in

Šodien, 16.maijā, valsts sekretāru sanāksmē izskatīts un tālākai apstiprināšanai valdībā virzīts Veselības ministrijas izstrādātais informatīvais ziņojums par Eiropas Komisijas projektu sabiedrības veselības jomā „Sabiedrības veselības sistēmas un pilsoniskās sabiedrības stiprināšana cīņai ar tuberkulozes epidēmiju paaugstinātā riska grupās” un tā realizācijai nepieciešamo papildu finansējumu.

Projekta mērķis ir sekmēt tuberkulozes profilaksi sociālajās riska grupās – intravenozo narkotiku lietotāju un HIV inficēto personu vidū – stiprinot sabiedrības veselības sistēmu un pilsonisko sabiedrību, veicinot ieinteresēto personu sadarbību un pieredzes apmaiņu tuberkulozes profilakses jomā. Projekta ietvaros tiek attīstīta un stiprināta pārrobežu sadarbība un partnerību politikas, pakalpojumu sniegšanu, kā arī tas ir vērsts uz veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nevienlīdzības mazināšanu katrā Eiropas Savienības dalībvalstī.

Projekta uzdevums ir uzlabot iedzīvotāju veselības drošību, nodrošināt informāciju par tuberkulozi un HIV sociālā riska grupām un sabiedrībai, kā arī attīstīt sadarbību starp valstiskām struktūrām un sabiedriskajām organizācijām nacionālajā un starpvalstu līmenī.

Projekta ietvaros tiek nodrošināta ekspertu un ieinteresēto personu dalība sanāksmēs, informācijas un pieredzes apmaiņa, veselības un sociālās aprūpes speciālistu apmācību materiālu izstrāde un apmācību organizēšana, kā arī pētījumu veikšana, lai identificētu trūkumus un vajadzības pakalpojumos gan pacientiem, gan aprūpes sniedzējiem.

Lai varētu nodrošināt veiksmīgu Latvijas dalību projektā, šogad nepieciešami papildu 11,6 tūkstoši latu plānoto apmācību un starptautisko sanāksmju organizēšanai. Projekta kopējās izmaksas no 2011.līdz 2014.gadam 80,7 tūkstoši latu, t.sk.64,6 tūkstoši latu Eiropas Komisijas finansējums un 16 tūkstoši valsts līdzfinansējums.


Написать комментарий