Noskaidrotas personas, kuras ziņoja policijai nepatiesu informāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītā nedēļā vēlā vakara stundā Daugavpils policijas iecirknī tika saņemta informācija par to, ka Naujenes bērnu namā ievietots spridzeklis.

Veicot informācijas pārbaudi, sprādzienbīstami priekšmeti norādītajā vietā netika atrasti. Pusstundu vēlāk policija atkārtoti saņēmusi nepatiesu informāciju. Šoreiz nezināmā persona paziņojusi, ka Naujenes bērnu namu ieņēma bruņoti teroristi. Veicot pārbaudi, šī informācija neapstiprinājās.

Par šiem faktiem tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.1 panta „Apzināti nepatiess paziņojums par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu”.

Turpinot kriminālprocesa izmeklēšanu, Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja divus 1997. un 1998.gadā dzimušus pusaudžus, kuri atzinās pastrādātajos nedarbos, kā arī atzinās vēl dažu analoģiska rakstura likumpārkāpumu izdarīšanā. Jauniešiem draud kriminālatbildība. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēta brīvības atņemšana.


Написать комментарий