Atklāta bezvēsts pazudušās sievietes slepkavība Dagdas novadā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada aprīļa beigās Krāslavas iecirknis uzsāka bezvēsts pazudušās 1963.gadā dzimušas sievietes meklēšanu, kura pazuda Dagdas novadā, Ezernieku pagastā.

Latgales reģiona pārvaldes (LRP) Kriminālpolicijas darbinieki, veicot operatīvus meklēšanas pasākumus un realizējot operatīvo informāciju, aizvadītajā nedēļā, uz aizdomu pamata par pazudušās sievietes slepkavību pastiprinošos apstākļos, aizturēja agrāk sodīto 1955.gadā dzimušo vīrieti, kuru vēlāk tiesa apcietināja.

Turpinot izmeklēšanu tika noskaidrots, ka aizturētais apgānīja konflikta laikā nogalinātās sievietes līķi, nogriežot tam rokas un kājas, ko vēlāk sadedzināja, bet rumpi ar galvu paslēpis, lai slēptu nozieguma pēdas. Veicot meklēšanas pasākumus, tika atrastas atlikušās mirstīgas atliekas.

Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 117.panta 5.punkta „Par slepkavību, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana”, soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.


Написать комментарий