Komercbankas: straujus apgriezienus atkal uzņem autolīzings

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šī gada 1. ceturksnī apgriezienus uzņēmis autolīzings – bankas automašīnu pirkšanai izsniegušas 33,78 miljonus latu. Tādējādi autolīzinga līgumi veido 39% no kopumā noslēgtajiem līgumiem 2013. gada pirmajā ceturksnī, informē Latvijas Komercbanku asociācijas preses sekretāre Baiba Melnace.

23,97 miljoni latu jeb 28% no jauno pirkumu portfeļa ir iesniegti iekārtu pirkšanai, bet vēl 23, 45 miljoni latu jeb 27% no kopējā jauno pirkumu portfeļa - komerctransporta pirkšanai, liecina asociācijas apkopotā informācija.


"Līzinga tirgus rādītāji nav nekāds pārsteigums, bet gan pierādījums tam, ka līzinga tirgū novērojama stabilitāte pēc ievērojamā krituma krīzes gados, it īpaši industriālā līzinga sektorā. Pieaugums industriālā līzinga sektorā liecina par to, ka uzņēmumi ir atsākuši atjaunot savas ražotnes," norāda Latvijas Līzinga devēju asociācijas vadītājs Jevgenijs Belezjaks.

Kopumā marta beigās līzinga un faktoringa portfelis Latvijā sasniedzis 857,7 miljonus latu. Salīdzinot ar 2012. gada beigām, kopējais līzinga un faktoringa portfelis ir samazinājies par 1,6%.

Lielāko daļu jeb 791,6 miljonus latu no portfeļa veido finanšu un operatīvais līzings - finanšu līzinga portfelis ir 654,9 miljoni latu jeb 83% no kopējās summas, bet operatīvā līzinga portfelis – 136,7 miljoni latu jeb 17%. Faktoringa kopējais portfelis uz šā gada pirmā ceturkšņa beigām bija 66,1 miljons latu.
 


Написать комментарий