105 gadus vecas sievietes ilgā mūža noslēpums – bekons

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Neraugoties uz mediķu brīdinājumiem par treknas gaļas radīto kaitējumu veselībai, kāda 105 gadus veca sieviete to dēvē par sava ilgā mūža noslēpumu, vēstī izdevums "Daily Mail".

Teksasas iedzīvotāja Perla Kantrela, kura lepojas ar ievērojamu vecumu, par sava ilgā mūža atslēgu dēvē bekonu, ko sieviete ik dienas apēd visai ievērojamā daudzumā. Tāpat Perla ir kaislīga aktīviste, aicinot ikvienu cilvēku ēst daudz gaļas, īpaši bekona.

Uzzinot par sievietes īpatnējo ēdienkarti, ko lielākoties sastāda sviestmaizes ar ceptu šķiņķi, vietējie ražotāji Perlu apdāvinājuši ar īpaša dizaina automašīnu, kas nodēvēta par "Vīnermobīli", kā arī papildu bekona krājumiem.

Tāpat omulīgā kundzīte tiek dēvēta par lielisku iedvesmas avotu kaimiņiem un pārējiem pilsētas iedzīvotājiem un regulāri saņem sūtījumus ar gaļu un citus uzmanības apliecinājumus, kā arī ir piedalījusies vairākās televīzijas pārraidēs.

Tiesa, zinātnieku uzskati ilga mūža un uztura korelāciju gan ir pretēji Perlas paustajam bekona atbalstam, jo neskaitāmos pētījumos atklāts, ka pārstrādāta gaļa ir viens no lielākajiem vēža un sirds slimību cēloņiem.

Pētnieki uzskata, ka, ilgstošā laika posmā dienā apēdot vairāk nekā divdesmit gramu pārstrādātas gaļas, kas ir pielīdzināma vienai vidēja lieluma bekona šķēlei, nāves īpatsvars ir viens no trīsdesmit gadījumiem. 


Написать комментарий