ASV par pilsētas mēru kļuva četrgadīgais bērns

foto: novostiua.net
foto: novostiua.net

Minesotas štatā Dorsetas pilsētā vēlēšanu rezultāti bija pārsteidzoši. Par pilsētas mēru bija ievēlēts Roberts Tafs, kuram nesen apritēja četri gadi. Pašlaik jaunievēlētais mērs vairāk mīl zvejot un pastaigāties, nevis pārvaldīt pilsētas domi, ziņo portāls novostiua.net.

Par pilsētas mēru četrgadīgais zēns kļuva pateicoties veiksmei un liktenim, jo bija nepieciešams izvilkt no cepures zīmīti ar kandidāta vārdu un uzvārdu. Izvilka zīmīti ar bērna vārdu un uzvārdu, tagad pilsētā puika ir viscienījamākā persona.

Pēc savas uzvaras Roberts pastāstīja, ka visvairāk viņam patīk zvejot un pastaigāties pa pilsētas ielām. Puikam patīk dziedāt, dejot un satikties ar draugiem. Roberts atzinās, ka viņam jau ir mīļotā meitene, kuru sauc Sofija. Viņa hobijs ir zvejniecība, visvairāk viņam patīk ķert līdakas un asarus.

Protams, bērnam nav tiesību pārstāvēt šo amatu. Dorseta tā ir teritorija, kur nav pārvaldes, pilsēta pakļaujas citām pašvaldībām. Vietējie iedzīvotāji rīko vēlēšanas katru gadu un uzvarētāju nosaka lozēšanas veidā.

Parasti pilsētas mēru ievēlē, lozējot no cepures zīmīti ar kandidāta vārdu un uzvārdu.


Написать комментарий