Epidemioloģi brīdina, ka Tuvo austrumu vīruss jau ir nonācis līdz Francijai

foto: susanin.udm.ru
foto: susanin.udm.ru

Francijā jau fiksēja otro saslimšanas gadījumu ar „tuvo austrumu” vīrusu, kurš ir līdzīgs pneimonijai. Pirmais vīrusa upuris bija 65-gadīgais vīrietis, kurš atgriezās no Dubajas.

Pēc tam saslima vīrieša palātas kaimiņš, abiem vīriešiem ir atzīts vidēji smags stāvoklis, ziņo portāls www.meddaily.ru.

Francijā aktīvi tiek izplatīta informācija par jauno vīrusu, tiek brīdināti tūristi par inficēšanās risku. No vīrusa konstatēšanas laikā jau gāja bojā 18 cilvēki, kopš 2012.gada septembra PVO ir reģistrējusi 33 saslimšanas gadījumus. Lielākā daļa saslimušo infekciju ir atveduši no Kataras, Saūda – Arābijas, Jordānijas vai Pakistānas. Saslimšanas gadījumi ir fiksēti arī Lielbritānijā un Vācijā.

Svētdien Saūda – Arābijas premjerministrs paziņoja, ka no infekcijas miris vēl viens cilvēks (kopumā 9 cilvēki). Saskaņā ar publicētajiem datiem kopš pagājušā gada vasaras jau ir miruši 15 cilvēki no 25 inficētajiem.

Esošais vīruss ir līdzīgs ar sikspārņu organismā esošo vīrusu. Infekcijas izplatīšanas avots varbūt arī kamieļi nu kazas. Ir iespējams, ka vīruss izplatās ar sikspārņu ekskrementiem, kuri ir nokļuvuši uz augļiem.

Pastera institūta zinātnieks apgalvo, ka vīrusa testēšana Francijā norādīja, ka vīruss cilvēka organismā nonāk caur elpceļiem. Pagaidām ārsti veic analīzes visām personām, kurām bija kontakts ar jau inficētajām personām.


Написать комментарий