Šovasar SIA „Daugavpils ūdens” veiks plaša mēroga darbus ūdenssaimniecības attīstības projekta ietvaros

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

SIA „Daugavpils ūdens” Attīstības nodaļas vadītājs Aleksejs Semjonovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad Daugavpilī tiks turpināti darbi projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” ietvaros.

Atgādināsim, ka projekts tiek realizēts ar mērķi veikt pilsētas ūdenssaimniecības sistēmu sakārtošanu atbilstoši LR un ES likumdošanas prasībām un nodrošināt centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu pieejamību pilsētas iedzīvotājiem. Projekta īstenošanas rezultātā uzlabosies dzīves kvalitāte, tiks izveidoti apstākļi teritorijas attīstībai, samazināsies ūdens zudumi un iespējamais augsnes piesārņojums un notekūdeņu infiltrācija, tiks atrisināta kanalizācijas sistēmas applūšanas problēma lietusgāžu laikā.

A.Semjonovs pastāstīja, ka šovasar lieli būvdarbi, kuru rezultātā pilsētnieki varēs izmantot centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu, tiks veikti Grīvas un Nīderkūnu mikrorajonos, aiz Laucesas upes, pie Daugavpils J.Raiņa 6.vidusskolas, kā arī Ruģeļos, Jaunbūvē, Stropos, Grīvā.

Križos tiek veikti darbi, kurus iedzīvotāji bieži vien nepamana, jo tie norisinās meža zonā, taču drīz būvnieki strādās arī ciematā. Šajā mikrorajonā veikto darbu mērķis ir savienot lokālo sistēmu ar centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu.

Pēc A.Semjonova vārdiem, pasākumi projekta ietvaros notiks dažādu mikrorajonu ielās. Tomēr tie skars nelielus ceļu posmus, tādēļ problēmām ar autotransporta un gājēju pārvietošanos nevajadzētu rasties: uzņēmums informēs par darbu sākumu.

Projekta ietvaros ieplānotie pamatdarbi tiks veikti tuvākajos 2 gados: vairāki līgumi ir parakstīti, darbuzņēmēji saņem atļaujas un uzsāk darbus. Šogad nepabeigtie darbi tiks pārcelti uz nākamo gadu, jaunajā būvniecības sezonā ieplānota kanalizācijas kolektoru rekonstrukcija, tostarp Kandavas un Alejas ielās.

.


Написать комментарий