Referendums notiks 2017.gadā

foto: sunhome.ru
foto: sunhome.ru

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paziņoja par referendumu, kurā Lielbritānijas iedzīvotāji lems jautājumu par Lielbritānijas izstāšanos no ES sastāva, politiķis teica, ka viņš nevēlas, lai „valsts paceltu tiltu un norobežotos no pasaules”, ziņo portāls finam.info.

„Es vēlos, lai Lielbritānija būtu ES sastāvā, lai tā lemtu Eiropā svarīgākos jautājumus, taču mēs esam vīlušies,” paziņoja Kamerons.

„Tas nav jaunums, ka valstī tiek apspriests šis jautājums, un referendums agrāk vai vēlāk norisināsies. Kāds tieši būs referenduma jautājums un kā norisināsies politiskā spēle vēl nav zināms, jo laika gaitā viss var strauji mainīties. ES vēro, kas notiek Lielbritānijas iekšpolitikā.

Var sagaidīt, ka tuvākajā laikā šis temats kļūs par vienu no aktuālākajiem ES. Rezultāti nav prognozējami, taču ir redzams, ka politiķis spēlē sarežģītu politisko spēli, balansējot starp konservatoru partiju un savu partiju. Tas viss var beigties ar izstāšanos no ES, tas var negatīvi ietekmēt gan ES, gan Lielbritānijas attīstību. Konservatori uzskata, ka izstāšanās no ES dos Lielbritānijai lielākas pilnvaras vairāku jautājumu risināšanā, taču šie apgalvojumi nav pamatoti ar reāliem faktiem.

Nav iemeslu domāt, ka pēc izstāšanās Lielbritānija varēs pastāvēt, lemjot patstāvīgi jautājumus. Visdrīzāk, izstājoties no ES, Lielbritānija vairāk zaudēs nekā iegūs, problēmas, kuras pastāv pašlaik neizzudīs un izstāšanās no ES nesekmēs šo problēmu risinājumu. Problēmas ekonomikā pastāvēs. Situācija nepaliks labāka, ja Lielbritānija izstāsies no ES tirgus un ES lēmējinstitūcijām,” pastāstīja Sergejs Utkins, Pasaules ekonomikas un starptautisko attiecību institūta eksperts.

Deivids Kamerons uzskata, ka ES jāņem vērā dalībvalstu daudzveidību un izstāšanās no ES ir biļete uz vienu galu.

Vēlāk viņš paziņoja, ka būs novadīts referendums līdz 2017.gadam, ja viņš gūs uzvaru 2015.gada parlamenta vēlēšanās.

 


Написать комментарий