Rektors Arvīds Barševskis: Augstskolu reitingā DU ieņem godam nopelnīto 4.vietu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Viens no Latvijas izdevumiem publicējis Latvijas augstskolu reitingu, kurā Daugavpils universitāte (DU) ieņem 4.vietu. Saskaņā ar to, lielākā Latgales augstskola šogad apsteidza Ventspils augstskolu.

Pēc DU rektora akadēmiķa Arvīda Barševska domām, šo vietu DU esot godam nopelnījusi.

„Tas ir objektīvs mūsu darbības novērtējums, jo pēc dažiem rādītājiem esam tikpat labi kā reitinga līderi.

Diemžēl pie mums joprojām vērojama tendence nepievērst uzmanību reģionālajām augstskolām, pat neskatoties uz to sasniegumiem un priekšrocībām. Taču mūs tas neapbēdina, mums ir, uz ko tiekties. Turklāt aizvadītajā nedēļā DU apmeklēja studenti no dažādām Latvijas augstskolām, kuri bija sajūsmā par mūsu rīcībā esošo zinātniski tehnisko bāzi.

Tāpat ļoti pozitīvu iespaidu mūsu laboratorijas atstāja uz Armēnijas firmas „UNIECOFOR LLC” pārstāvjiem, kura ierosināja uz mūsu universitātes bāzes izveidot tritonāriju, kas būs pirmais pasaulē”, pastāstīja rektors A.Barševskis.

Savukārt augstskolu reitinga līderi ir Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte. 

Latvijas augstskolu reitings tiek veidots jau sesto gadu pēc kārtas, un tā pamatā ir studiju programmu, studentu, absolventu, akadēmiskā sastāva, to publikāciju utt. skaits.


Написать комментарий