Vienas dienas laikā brīvprātīgie apsveica 180 Daugavpils veterānus

foto: Jauniešu biedrība „Piektais elements”
foto: Jauniešu biedrība „Piektais elements”

Pirmdien, 6.maijā, brīvprātīgie apciemoja 180 Lielā Tēvijas kara dalībniekus, kuri dzīvo Daugavpilī, lai nodotu viņiem akcijas „Uzvaras maršruts” ietvaros savāktās dāvanas un naudas līdzekļus.

Vairāk nekā pussimts jauniešu, kuri kļuva par „9.maija pastniekiem”, atsaucās uz jauniešu biedrības „Piektais elements” aicinājumu, kas bija publicēts sociālajos tīklos. „Mums tas ir liels gods. Veterāni drosmīgi pārvar visas dzīves likstas, veselības problēmas, un mūsu pienākums ir vismaz nedaudz viņus atbalstīt!”, dalījās pārdomās brīvprātīgie.

Jauniešu biedrības „Piektais elements” līdere, projekta koordinatore Diāna Petrova pastāstīja, ka veterāni ar lielu prieku sagaidīja „9.maija pastniekus”. Viņus ne tikai apsveica no sabiedriskās organizācijas „9 may.lv” vārda, bet arī pasniedza puķes, atlaižu kuponus no Intergaz, dāvanas un aploksnes ar pilsētnieku ziedojumiem. „Paldies par dāvanām, tomēr galvenais, ka neesam aizmirsti”, saka veterāni.

Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva, kura ir viena no projekta dalībniecēm, pastāstīja, ka „9.maija pastnieki” apmeklēja ne tikai veterānus dažādās pilsētas mikrorajonos, bet arī pansionātā, kurā dzīvo desmit veterāni. „Diemžēl katru gadu kāds no veterāniem aiziet aizsaulē. Tomēr priecē, ka tiek konstatēti arī aizmirstie vārdi. Dažādu iemeslu dēļ cilvēki nav veterānu organizāciju locekļi. Atradām 50 tādus cilvēkus! Tie ir represētie, kuri kādreiz nozaudēja dokumentus, bet saglabāja medaļas”, paziņoja M.Ivanova-Jevsejeva.

Atgādināsim, ka akcijas „Uzvaras maršruts” ietvaros Daugavpils iedzīvotājiem izdevās savākt pilsētas veterāniem 750 latus. Tas ir rekords.

Saskaņā ar „Piektā elementa” datiem, Daugavpilī dzīvo 300 Lielā Tēvijas kara veterāni, Daugavpils novadā – 40. Visi veterāni saņems „9 may.lv”, DAKCB (ДОБАК) un citu sabiedrisko organizāciju apsveikumus.



Написать комментарий