Inese Laizāne: Latvijā jautājums par integrāciju šobrīd tiek aktualizēts mākslīgi, tas vairs nav aktuāls

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc Saeimas deputātes no Latgales Ineses Laizānes domām, šobrīd jautājums par integrāciju Latvijas sabiedrībā nav aktuāls, bet gan mākslīgi aktualizēts, viņa minēja portālam Gorod.lv.

Deputāte uzskata, ka pilsonības iegūšanas jautājums ir cilvēka personīgā lieta un vēlme. „Tā ir personīgā vēlme, un neviens nevar piespiest cilvēku iegūt pilsonību. Manuprāt, šobrīd integrācijas jautājums tiek aktualizēts mākslīgi, tas vairs nav aktuāls. Galvenokārt tas ir izdevīgi dažiem politiķiem, kuri izmanto cilvēkus savtīgos nolūkos. Kā spilgtu piemēru var minēt kustību „Nepilsoņu kongress”.

Jāatzīmē, ka pat plaši reklamēta integrācijas programma, kuras ietvaros nelatviešu bērni uzturas latviešu ģimenēs, nav atbalstīta, jo mūsu bērni arī bez tās labi pārvalda valsts valodu un brīvi lieto valodu saziņā un mācībās, kā arī zina vēsturi un tautas tradīcijas. Tādēļ nav nepieciešams ar to īpaši nodarboties”, ir pārliecināta Saeimas deputāte.

Saskaņā ar statistikas datiem, Latvijā 315 000 cilvēkiem ir nepilsoņa statuss, ap 140 000 cilvēku kļuva par Latvijas pilsoņiem, izejot naturalizācijas procesu.


Написать комментарий